Hayati İnanç’ın Darende röportajı yayımlandı

Hayati İnanç’ın Darende röportajı yayımlandı
Gündem 23.02.2021 15:31:00 6191 0

TGRT Belgesel kanalı tarafından çekimleri Somuncu Baba Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yazar Hayati İnanç ile sohbet yayımlandı.

Seyyahı Fakir programında farklı insan hikayeleri, tarihi, bölgenin büyük alimleri, görülmesi gereken güzellikleri kendine özgün üslubuyla ekranlara getiren sunucu Raşit Ağzıkara, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretlerinin kabri şeriflerinin yer aldığı Somuncu Baba Külliyesi ve Tohma Kanyonu yerleşkesinde izleyicilerle buluştu.

Darende’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İnanç sözlerine şu şekilde devam etti. “Görüyoruz ki buraya çok güzel bakılmış. Allah nazarlardan saklasın. Elinizde mercimek kadar çöp olsa atacak cesaretiniz kalmıyor, her taraf pırıl pırıl edilmiş. Burası maddi manevi arınma vesilesi. Elhamdülillah burayı tanıma fırsatımız oldu. Çok şükür kabul ediliyoruz, misafir ediliyoruz.  Bu bizim için devlet tabi ki büyük bir şeref. Bütün milletimizin evladını özellikle gençlerini buraya gelip görmelerini, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretlerini tanımalarını, hayat hikâyelerini dinlemelerini, irtibatı tazelemelerini istiyoruz. İşte geldik gidiyoruz. Dededen toruna yazılan mektubu aktarmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.