Hava ambulansı hayat kurtarıyor

2014 yılından itibaren ilçemizdeki acil vakalara müdahale eden hava ambulansı, 85 den fazla hastanın Malatya´ya naklini gerçekleştirerek onlarca hayatın kurtulmasına vesile oldu.

Hava ambulansı hayat kurtarıyor
Sağlık 24.09.2019 02:05:49 3460 0

2014 yılından itibaren ilçemizdeki acil vakalara müdahale eden hava ambulansı, 85 den fazla hastanın Malatya´ya naklini gerçekleştirerek onlarca hayatın kurtulmasına vesile oldu.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Malatya 112 Komuta Merkezi bünyesinde hizmet veren hava ambulansı, ilçemiz devlet hastanesinde yatan ancak tedavisi daha kapsamlı hastanelerde yapılması uygun görülen ve kara yolu ile nakli sakıncalı hastalar, ambulans helikopterle sevk ediyor.

Hava ambulansı, kaza, doğal afet, acil vakalara ve ambulans yetmezliği durumunda da görevli tabip tarafından talep edilerek vakaların hızlı bir şekilde Malatya merkeze sevki sağlanıyor.

Karayoluyla, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 saat 40 dakikada sevk edilen hastalar, ambulans helikopter ile 15 dakika içerisinde hastaneye sevk işlemi gerçekleşiyor.

 Sağlık alanında görülmemiş bir hizmet olan hava ambulansı, son yıllar da yaralanma, çocuk hastalıkları, kazalar ve acil durumlarda ilçemizde yaşanan 85 vakayı kent merkezine taşırken vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni ve takdir görüyor.

Kalp krizi geçirerek helikopter ambulans ile sevki gerçekleştirilen hemşehrilerimizden Asude Tatar, o gün karayolu ile ulaştırılmak istense bugün hayatta olamayabileceğini söyledi.

?Allah devletimizden razı olsun?

Ne zaman helikopter sesi duysa devlete ve hastalara dua ettiğini belirten Tatar, ?Allah devletimizden razı olsun. Sağlıkta saniyelerin ne kadar önemli olduğunu biliyorsanız, bu hizmetinde ne kadar büyük olduğunu anlarsınız. Mevla´m ihtiyaç duydurmasın lakin yokluğunu da vermesin. Yapandan edenden Allah razı olsun.? dedi.

?Eskiden böyle bir hizmet alacaksınız deseler kimse inanmazdı?

Doğum yaparken ağırlaşan kızının 112 hava ambulansı ile Malatya´ya sevk edildiğini anlatan Resul İnanç ta memnuniyetini belirterek, ?Eskiden böyle bir hizmetin bizlere sunulacağını söyleselerdi vallahi insana deli derlerdi. Burada doktor durumun ağır olacağını anlayınca hemen hava ambulansı istemiş. Tabi geldiler kızımızı araştırmaya götürmek için biz de kendi aracımızla hemen yola çıktık. Vardığımız da kızımızın tedavisi bitmiş dinlenmeye almışlardı. Yattık kalktık şükrettik. Hanımda bende çok mutlu olduk. Bizlere bu imkânı sunan sayın cumhurbaşkanımıza ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz. Allah herkese hayırlı uzun ömürler nasip etsin.? diye konuştu.