Hamit Demir, Büyük Birlik Partisi´nden başkan adaylığını duyurdu

Ayvalı´da, daha önce bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra beş yıldır Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Darende Şube Müdürü olarak görev yapan Hamit Demir, Büyük Birlik Partisi´nin (BBP) çatısı altında Darende belediye başkan adayı olduğunu açıkl

Hamit Demir, Büyük Birlik Partisi´nden başkan adaylığını duyurdu
Gündem 1.02.2019 17:28:02 3234 0

Ayvalı´da, daha önce bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra beş yıldır Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Darende Şube Müdürü olarak görev yapan Hamit Demir, Büyük Birlik Partisi´nin (BBP) çatısı altında Darende belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından, Darende Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salon´unda Hamit Demir için aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan aday tanıtım programına, BBP Elbistan Belediye Başkan adayı ve MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, parti mensupları, STK temsilcileri, belediye başkan aday adayları, encümenler, muhtarlar, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Adayı Hamit Demir, burada yaptığı konuşmada, AK Parti´ye ve genel başkanı Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan´a hiçbir tepki olmadan tamamen vatandaşın isteği üzerine adaylık sürecinin geliştiğini söyledi.

İlk olarak AK Parti´den aday olduğunu ve kendisinin gösterilmemesine kırılmadığını dile getiren Demir, ?31 Mart´ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti´den aday olmuştum. Teşkilat tarafından değerlendirmeler oldu şahsım aday gösterilmedim. Ben tam siyaset benim için bitti derken vatandaşımızın büyük bir talebi ile karşılaştım. İlk başlarda çok sıcak bakmadım, hepinizin de haberi var. Vatandaşımızın şahsıma gösterdiği ilgi dinmeyince bizde vatandaşın talebine direnemedik. Burada bizim tekrar aday olma talebimiz hiçbir siyasi partiye, hiçbir kuruma, hiçbir kişiye tepki olarak olamamıştır. Bunu herkesin böyle bilmesini isterim.? dedi.

?Vatandaşımızın talebi bizi buraya getirdi?

Darende´ye hizmet etmek için yola çıktığını, siyasetin en büyük amacının halka hizmet olduğunu ifade eden Demir, ?Bizim aday olma talebimizin tamamen vatandaşımızın, muhtarlarımızın, dostlarımızın ve çevremizin talebinden kaynaklanmıştır. Hiç kimse beni yanlış anlamasın. Böyle de değerlendirilmesin. Açıkça belirtmek istiyorum, bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yoktur. Daha önce aday olduğumuz AK Parti´mizin genel başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a karşı sevgi ve saygımızdan başka hiçbir duygu beslemeyiz. Bizim adaylığımız vatandaşımızın tamamen isteği üzerine doğal olarak gelişmiştir. Bunu herkesin huzurunda açıkça ilan etmek istiyorum. Bugün burada STK temsilcilerimizi, başkan adaylarımız, muhtarları ve siyasi parti başkanlarımız ile bir araya gelerek istişare toplantısı yapmak istedik. Ben buradan hemşehrilerime seslenmek istiyorum, siz varsanız bizde varız.? diye konuştu.

BBP Elbistan Belediye Başkan adayı ve MKYK Üyesi İbrahim Alagöz de birlik ve beraberliğin sembolü olacak Hamit Demir için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Bir dönem Darende Belediye Başkanlığı yapmış olan Abdullah Karakurt ise ilerlemiş yaşına rağmen kapı kapı gezerek Darende´nin birlik ve beraberliği için çalışacaklarını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi MHP´li Meclis Üyesi Orhan Ormancı da demokrasinin işlemesi adına böyle bir birlikteliğe ihtiyaç olduğuna değinerek, Hamit Demir´in memleketin birliği ve beraberliği için hayırlı olmasını diliyorum dedi.

AK Parti Başkan Aday Adayı olan Derviş Kıhtır ise çıkmış olduğu yolda Demir´e başarılar dileyerek, halkın teveccühüne duyarsız kalmadığı ve hizmeti hak için ve halk için yapacağından emin olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların sonunda partililer tarafından tezahüratlar eşliğinde aday adayı Demir vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.