Halka açık domates tarlası vatandaşları bekliyor

İlçemiz, Başdirek (Palanga) Mahallesi´nde deneme ekimi yapılan 30 dönümlük organik domates tarlası, üreticisi tarafından kilosu 1 TL den ?topla al? şeklinde satışa açıldı.

Halka açık domates tarlası vatandaşları bekliyor
Gündem 11.09.2019 15:50:05 4519 0

İlçemiz, Başdirek (Palanga) Mahallesi´nde deneme ekimi yapılan 30 dönümlük organik domates tarlası, üreticisi tarafından kilosu 1 TL den ?topla al? şeklinde satışa açıldı.

Son yıllarda sulu tarıma geçilerek ürün denemeleri yapılan Başdirek Mahallemizde şeker pancarı üretimi yapan işadamı Hakan Gökce, Darende´nin yaz döneminde yaş sebze ihtiyacını karşılamak için bin 300 rakımlı arazide organik domates yetiştirdi.

Yaklaşık 30 hektar alanda kahvaltılık, kurutmalık,yemeklik, salçalık ve konserve için uygun olan ?Bursa Domatesi´ni yetiştiren Gökce, ilçemiz ve Elbistan sebze haline yaklaşık 100 tonun üzerinde domates tedarik etti.

Eylül ayı ile birlikte hava şartlarının hızla değiştiği ilçemizde, kızaran domateslerin vatandaşlar tarafından uygun fiyattan tüketilmesi için 30 dönümlük tarlayı halka açan iş adamı, pazarda 2 lirayı bulan fiyatlara alternatif olarak tarlada ilk elden ürünü tüketiciyle buluşturuyor.

Yaş sebze üretimi konusunda gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan Hakan Gökcedeneme ekimlerinin tamamlandığını, gelecek yıl ticari olarak domates ve biber yetiştirerek Ağustos ve Eylül aylarında Darende´nin yaş sebze ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Başdirek´te, 90 bin dönüm arazi olduğunu ve bunların 40 bin dönümünün sulu tarıma kazandırıldığını belirten Gökce, ?Pancar üretiminde çok ileri seviyelere geldik. Bir sonraki aşamaya geçerek yaş sebze üretimine başlıyoruz. Önümüzdeki yıllar domates, biber, patates ve salatalık yetiştirerek ilçe ekonomisine katkıda bulunurken, hemşehrilerimizin daha uygun fiyata daha kaliteli sebze tüketmesini sağlayacağız.? dedi.

Vatandaşları, ilçe merkezine 12 kilometre olan domates bahçesine davet edeGökce, ?Biz burada ailelerin gelerek mahallemizi tanımalarını, keyifli vakit geçirmelerini istiyoruz. Piknik yapsınlar, semaver yaksınlar, hobi bahçesi olarak görüp diledikleri şekilde bahçemizden kendi bahçeleri gibi organik domateslerden seçip toplasınlar. Tadına baksınlar beğenmez iseler almasınlar. Biz hemen hemen her gün yüzlerce kasa domates hasat ediyoruz. Duyarlı hemşehrilerimizin katkısını bekliyoruz.? diye konuştu.

Gökce, son olarak mahallenin muhtarlığını da yaptığını dile getirerek, il dışından birçok üreticinin mahallede tarım yapma talebi olduğunu, yerli üreticilerin faydalanması için olumlu yaklaşmadıklarını da sözlerine ekledi.