Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Darende Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı yılsonu sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı
Eğitim 25.05.2017 08:06:06 1370 0

Darende Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı yılsonu sergisi açıldı.

HEM Müdürlük binasında düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan HEM Müdürü Ahmet Ölçer, Halk Eğitimi Merkezlerinin eğitim veren önemli kurumlar arasında olduğunu söyledi.

28 bin nüfuslu Darende´de 41 farklı alanda 60 kurs açarak büyük bir başarı sağladıklarını anlatan Ölçer, ?Kadın istihdamın artırılması, kadınların ve genç kızlarımızın sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi adına Çini İşlemeciliği, Tıbbi Sekreterlik, Kadın Kıyafetleri Hazırlama, Aşçılık kurslarımız yoğun ilgi görmektedir. Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü ve Darende Belediyesi işbirliğinde açtığımız Çinicilik Kursumuz da, katılımcı bayanların ulaşım ve yemek masrafları yapmış olduğumuz proje bütçesinden karşılanarak büyük bir katkı olmuştur. Gençlerimizi bilim ve teknolojik alanda üretken, milli ve manevi değerlerine bağlı; vatanını, bayrağını, ezanını her şeyin üstünde tutan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla kurslar, sosyal etkinlikler düzenledik.? dedi.

Halk Eğitim Merkezi olarak insanları meslek sahibi yapmayı, sanat öğreterek ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını aktaran Ölçer; ?İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde, üreticilerimizin bilgi birikimini artırmaya yönelik açmış olduğumuz arı yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kurslarımızda 74 kişiye eğitim verdik, bölgemizde ürün kalitesini ve verimliliğini yükseltmeye çalıştık. Bu kurslarımızda bize destek olan İlçe tarım Müdürlüğü personeline teşekkür ederim.? diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkan Vekili Murat Doğan ve diğer protokol üyeleri tarafından Darende HEM´de kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılış törenine İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Güngör, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.