Halk Eğitim Kurslarına yoğun ilgi

Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan mesleki, sosyal-kültürel ve el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.

Halk Eğitim Kurslarına yoğun ilgi
Eğitim 30.04.2017 14:39:02 2716 1

Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan mesleki, sosyal-kültürel ve el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.

Merkez Müdürü Ahmet Ölçer, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, birçok eğitim kurumlarıyla geleceğe etkin ve güçlü bir şekilde hazırlanan Darende´de yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren halk eğitim merkezinin, uygulamış olduğu proje, el sanatları eğitimi ve istihdama yönelik kurslarıyla ilçede geniş bir sosyal uyuma, sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağladığını söyledi.

Bünyesinde devam eden birçok kurs ve proje ile faaliyetlerini de devam ettirdiklerini dile getiren Ölçer, ?Kurumumuz bünyesinde açılan spor kurslarında uzman eğitimciler eşliğinde yetiştirilen gençler, bölgesel ve ulusal müsabakalara katılarak önemli başarılar elde etmektedir. Darende Belediyesi ile birlikte ilçemizin sosyal ve kültürel gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak çinicilik kursu açtık. Ülkemizin önemli inanç ve doğa turizmi merkezi olan ilçemizin, tanıtımına hizmet edecek bu ürünler aynı zamanda ticari anlamda bir girdi sağlayacak. Çinicilik kursumuzda şuan 15 bayan kursiyer katılmaktadır. Kursiyerlerimiz, İŞKUR bünyesinde çalışan olup günlük 25,00 TL ücret alarak, ulaşım ve iaşe giderlerini karşılamaktadır.? dedi.

Ölçer, merkezde verilen tüm kursların ücretsiz olduğunu, bunun için de kursların yoğun ilgi gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

?Aşçılık eğitimine yönelik kursumuz özellikle bayanlardan yoğun ilgi görüyor. Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kurslarımız yine oldukça ilgi gören kurslarımızdan. Filografi ve yabancı dil kurslarımıza gençlerimiz oldukça ilgisini çekiyor. Yine mesleki kurslar alanında toplam 90 kurs açtık ve bu kurslarda bin 2 bin vatandaşımıza eğitim verdik. Özellikle son yıllarda ilçemizdeki potansiyel de göz önüne alındığında arıcılık da oldukça ilgi görüyor. Biz de vatandaşlarımızdan gelen bu talebi karşılamak için bu alanda sürekli kurslar düzenliyoruz. Şu anda arıcılık kursumuzda 80 kişi eğitim görmekte. Çeşitli nedenlerle okula devam etmeyen öğrencilerin bütün işlemlerini de buradan devam ettiriyoruz. Açık öğretime devam eden 600 öğrencimiz bulunmakta ve bu da büyük bir okul demektir. Sosyal kurslar kapsamında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında ilimizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde 30 kurs açtık. Bu kurslarda da 3 bin 600 öğrenciye kurs verildi."