Hafız Mehmet Yuvalı’nın Ardından

Hafız Mehmet Yuvalı’nın Ardından
Gündem 8.01.2020 17:27:00 8263 4

Darende’nin yetiştirmiş olduğu örnek din adamlarından Hafız Mehmet Yuvalı, hakka yürüdü.

İlçemizin kıymetli ailelerinden, din adamı ve gönül insanı Hafız Mehmet Yuvalı, geride örnek bir hayat bırakarak, evlatlarının yanında kaldığı Adapazarı’nda 87 yaşında darı bekaya irtihal etti.

Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın kurucu mütevelli heyeti arasında görev alan ve yıllarca Kuluncak ve ilçemizde din adamı olarak görev yapan Hafız Yuvalı, 1960 yıllarından itibaren hafızlık müessesinin canlı bir timsali olmuştur. Kur’an-ı Kerim’e ve talebe yetiştirmeye verdiği önemle örnek bir şahsiyettir.

Hayatı boyunca istikametini Kur’an-ı Kerim’den ayırmayan Hafız Mehmet Yuvalı, aynı zamanda Es- Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin gönül halkasında örnek şahsiyettir.

Yaklaşık iki yıldır Adapazarı’nda çocuklarının yanında kalan ve aynı zamanda tedavi gören Hafız Mehmet Yuvalı, darı bekaya irtihall edince cenazesi, çok sevdiği, hizmet ettiği, ilçemize getirildi.

Gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yuvalı’nın cenazesi, Zaimoğlu Çarşı Camiinde ilçe protokolü ve çok sayıda sevenlerinin katılımıyla kılınan ikindi namazının ardından Heyiketeği Mahallesi Kabristanlığında toprağa verildi.

Ömrünü Kur’an’a adayan, vakur şahsiyeti, mümtaz kişiliği ve örnek din adamlığıyla tasavvufi neşveyi güzel bir şekil yaşayan Hafız Mehmet Yuvalı’ya Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu vesileyle Yuvalı Ailesi’nin ve Darendeli hemşehrilerimizin başı sağ olsun.

  Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, Yuvalı için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Hamid Hamidettin Ateş Efendi’nin yayınlanan taziyesinde, “Hulusi Efendi’nin gönül ikliminde hayat bulmuş, ilçemizin nadide şahsiyetlerinden Hafız Mehmet Yuvalı hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Hafız Mehmet Yuvalı’nın ardından

Her dem Kur’an’ı başına

Taç etti Hafız Yuvalı

Darende'den ahirete

Göç etti Hafız Yuvalı

 

Yüzlerce genci okuttu

Daim güzel yolu tuttu

Ameline amel kattı

Bol etti Hafız Yuvalı

 

Geceyi gündüze katıp

Vazifeyi sağlam tutup

Kendi örnek imam-hatip

Gül etti Hafız Yuvalı

 

Kaçtı kötü tuzaklardan

Süzdü ince süzeklerden

Adapazarı uzaklardan

El etti Hafız Yuvalı

 

Darende'ye hizmet kastı

Hulusi Efendi dostu

Gönülden doldurdu testi

Bal etti Hafız Yuvalı

 

Vakıf işi hayır işi

Seksen yedi oldu yaşı

Asaletli bir duruşu

Hal etti Hafız Yuvalı

 

Duamız makamı cennet

Yüce Mevla ede rahmet

Rehberiydi Kur'an sünnet

Yol etti Hafız Yuvalı

                                                 Musa Tektaş

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Hafız Mehmet Yuvalı’ Ardından