Hacı Hasan Akyol Efendi kitabı yayına hazırlandı

Darendeli Hacı Hasan Akyol Efendi´yi anlatan ve notlarını ihtiva eden kitap, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman´ın titiz çalışması sonucu yayın aşamasına geldi.

Hacı Hasan Akyol Efendi kitabı yayına hazırlandı
Gündem 1.01.2016 22:17:32 2339 2

 

İsmail Hakkı Toprak Efendi´nin (k.s.) gönül toprağında yetişen, gönül erlerinden Darendeli Hacı Hasan Akyol Efendi´yi anlatan ve notlarını ihtiva eden kitap, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman´ın titiz çalışması sonucu yayın aşamasına geldi.

?Gönül İlim ve İrfan Ehli´ Hacı Hasan Akyol Efendi? adıyla yayınlanan eserde, Hacı Hasan Akyol Efendi, hayatı, not ettiği ayet ve hadisler ile veciz sözleri, nasihatleri, İhramcızâde İsmail Hakkı Toprak Efendi ve Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´yle Münâsebetleri ve din, iman ve ahlak esaslarıyla ilgili görüşleri başta olmak üzere bütün yönleriyle anlatılmaya çalışıldı. Sonuna eklenen fotoğraf ve belgelerle süslenen eser toplamda 264 sayfadan oluşmakta.

Kitabın önsözünde Yazar Prof. Dr. Abdullah Kahraman kitabın hazırlanış amacı ve hazırlanış sırasındaki merhaleleri özetleyerek, ?Çok değer verdiğim İhramcızâde İsmail Hakkı Toprak Efendi (k.s.) ile olan münasebeti de beni etkiledi. Ayrıca Somuncu Baba, İhramcızâde, Hulûsi Efendi ile ilgili verdiğim bazı konferanslar sebebiyle şahsıma yöneltilen teklifin de bunda etkisi oldu. Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi bu kitabın hazırlanmasında bizi teşvik etti, kaynakların temininde vakıf arşivi olarak çok yardımcı oldular. Böyle bir eser meydana çıtı.? dedi.