Güvenlik Kamerası Takılan Mahalle Sakinleri Uygulamadan Memnun

“Daha Güvenli Darende” projesi kapsamında 12 mahalleye güvenlik kamerası yerleştirildi.

Güvenlik Kamerası Takılan Mahalle Sakinleri Uygulamadan Memnun
Gündem 30.01.2023 15:53:00 3294 0

 

İlçemiz emniyet müdürlüğü ve mahalle muhtarlarının öncülüğünde başlatılan “Daha Güvenli Darende” projesi kapsamında 12 mahalleye güvenlik kamerası yerleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu çalışma ile güvenlik kameralarının önemi mahalle muhtarlarına anlatıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından maliyeti muhtarlar ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan gece ve gündüz görüş özelliği bulunan 61 kamera, polise ait sorumluluk bölgesindeki 12 mahalleye yerleştirildi.

Güvenlik kameralarının nerelere konulacağı konusunda polis ekiplerinin mahallelerde yaptığı inceleme sonrası kritik noktalar belirlendi. 12 mahalleye gece görüş özellikli, 61 güvenlik kamerası yerleştirildi. Mahallelerde kamera görüntülerinin kaydedildiği ve izlenebildiği kayıt merkezleri de oluşturuldu. Ayrıca mahallelerin giriş ve çıkışına güvenlik kameralarının bulunduğunu belirten uyarı levhaları da asıldı.

Mahalle muhtarları herhangi bir şüpheli araç, kayıp kişi veya hayvan, hırsızlık olayı gibi vakalarda durumu polise haber verip güvenlik kamerası görüntülerini de ulaştırmaya başladı. Caydırıcı etkisi de bulunan güvenlik kameraları sayesinde son üç ayda meydana gelen hırsızlık olayları, bir önceki yılın aynı dönemine göre büyük oranda düştüğü belirtildi. Kameralar sayesinde olayların çözümünde de kolaylık sağlandığı belirtildi. 

Baytarbağı Mahallesi Muhtarı Vatandaş Akbaş, emniyet ekiplerine yaptıkları projeden dolayı teşekkür ederek, “Kimliklerini bilemediğimiz başka şehirlerden kayısı çalmak için gelenler oluyordu, bu olaylar tamamen önlendi. Buna çok sevindik. Mahallemiz daha güvenli oldu.” dedi.

Hacılar Mahalle Muhtarı Müslüm Kaçaman da kameraların kaydettiği görüntüleri sürekli takip ettiklerini dile getirerek, “Şüpheli bir durum gördüğümüzde, araç veya şahıs olabilir, hemen emniyet ekiplerine bildiriyoruz. Daha önce hayvan ve kayısı hırsızlıkları oluyordu. Bu kamera caydırıcı oldu. Bazen bir araç geliyor mahalle girişindeki kamerayı görünce geri dönüp gidiyor. Mahallenin girişinde ve çıkışındaki bölgelere kamera yerleştirdik, ayrıca mahalle içinde de kritik görülen noktalara kamera yerleştirdik. Bizim mahallemizde 4 tane gece görüşü de olan kamera var. Çok güzel bir uygulama oldu. Mahallemizde kuş uçmuyor adeta.” diye konuştu.

Mahalle sakinleri kendilerini daha güvende hissediyor

Sandıkkaya Mahalle Muhtarı Mehmet Mustafa Özcan ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Vatandaşlar kamera sistemi ile birlikte kendilerini daha güvende hissediyor. Emniyet güçlerimize ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.