Günpınar Şelalesi sonbaharda büyülüyor

Günpınar Şelalesi sonbaharda büyülüyor

Günpınar Şelalesi, tabi oluşumu ve saklı kalmış yapısıyla sonbahar da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye´nin doğa harikalarından biri olan Günpınar Şelalesi, tabi oluşumu ve saklı kalmış yapısıyla sonbahar da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

İlçemiz Günpınar Mahallesi´nde merkeze 5 kilometre mesafedeki, Türkiye´nin sayılı tabii şelalelerinden biri olan Günpınar şelalesi, aynı adı taşıyan vadisiyle sonbahar mevsiminde ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.

Birinci derece sit alanı ilan edilen, 40 metre yükseklikten dökülen sularıyla, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatan şelale, kış ayları öncesini fırsat bilen misafirlerin uğrak yeri haline geliyor.

Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, sonbaharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla doğal stüdyo imkânı sağlıyor. 

Darende Kaymakamı Ali Türk, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Günpınar Şelalesi´nin ilçenin önde gelen turizm değerleri arasında yer aldığını söyledi.

Şelalenin her mevsim farklı bir güzelliğe ve etkileyici görünüme sahip olduğunu vurgulayan Türk, "Darende´mizde doğa turizmini ön plana çıkartarak ilçenin tanıtımına ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Günpınar Şelalesi de bu anlamda Türkiye´nin sayılı şelaleleri arasında yer alması bakımından önemli bir potansiyele sahip. Günpınar Kanyonu´ndaki bu doğa harikası şelaleyi ülkemizde tanıtmak, yerli ve yabancı turist hareketliliğini dört mevsim çekmek istiyoruz. Bu bölge, çevre iller tarafından sıkça tercih edilen, doğal güzelliğin bozulmadığı alanlardan biridir." diye konuştu.

Yılda 100 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ilçeye gelerek şelaleyi ziyaret ettiğini aktaran Türk, "Dört mevsim ziyaretçilerini etkileyen güzelliğe sahip şelaleye, özellikle doğaseverler ve doğa fotoğrafçıları yoğun ilgi gösteriyor. Hafta sonları çevre illerden tur ve gezi organizasyonuyla gelen binlerce kişinin vazgeçilmez uğrak mekanı oluyor." dedi.

"Milli park olacak"

Türk, Darende´nin, turizm potansiyeliyle başta Malatya olmak üzere Türkiye genelinde de dikkat çektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimiz bağrında birçok güzelliği barındırıyor. Bölgemizin en yüksek ve en görkemli şelalesi Günpınar, 40 metre yükseklikten dökülüyor. Milli Parklara devredilecek şelale, kısa bir süre içerisinde inşallah tekrar projelendirilerek ülkemizin sayılı milli parklarından biri olacak. İlçemizin tanıtımında önemli katkı sağlayacak şelale, bölge içinde önemli bir cazibe merkezi olacak."

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de amaçlarının şelaleye gelen ziyaretçiler için en güzeli hizmeti vermek olduğunu belirtti.

Şelalenin bulunduğu alanda tesisler de yer aldığını aktaran Eser, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi en güzel şekilde ağırlamak için ihtiyaçlarını temin edebilecekleri kafeterya, pergola, piknik alanları ve restoranla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılıyoruz." dedi.



Rasim Ağadayı
9.11.2016 14:37:43
Gün Pınar şelalesi bir doğa harikası.Ancak bu doğal güzelliğe inanılmaz ölçüde müdahale edilmiş.Şelalenin önüne sekiler yapılmış etrafına beton yapılar bina v.s. Soru şu? Bu yapıları kim hangi yetkiyle yapmıştır? İlgili mercilerden izin alınmışmıdır? Bu müdahaleler, ilgili kurumların (anıtlar kurulu gibi) onayladığı bir proje çerçevesinde mi yapılmıştır? Yoksa yetki sınırlarını bilmeyen, estetik ve mimari güzellik duygusundan uzak sözde bir yetkilinin keyfiyetiyle mi gerçekleştirilmiştir? Her kim yaptıysa kötü yapmıştır. Hiç kimse kafasına göre, Allahın bir lutfu olan bu ve benzeri tabii güzellikleri yok edemez. Bu konuda hemşehrilerimizi ve ziyaretçileri duyarlı olmaya davet ediyorum.