Güldemet Sarı baba ocağında

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi Fatma Güldemet Sarı, baba ocağı ilçemize gelerek çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Güldemet Sarı baba ocağında
Gündem 26.08.2016 10:47:24 2144 1

 

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi Fatma Güldemet Sarı, baba ocağı ilçemize gelerek çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Fatma Güldemet Sarı, ilk olarak babası Yüksek Mimar Mühendis Yücel Sarı´nın, ilçe merkezindeki Hasangazi Türbesi ve Şehitliği´nde bulunan kabrini ziyaret etti. Şehitliğin aynı zamanda mimarı olan babasının mezarı başında bir süre dua eden Sarı, daha sonra Hulusi Efendi Vakfı´na geçerek burada Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ile bir süre görüştü.

Ziyarette, Vakfın yürüttüğü projeler hakkında bilgi alan Sarı, Darende´nin büyük bir kültür hazinesini içinde barındırması, manevi havası ve tabii güzellikleriyle ülkemizin en önemli ilçelerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Sarı, Hulusi Efendi Vakfı´nın insana hizmet odaklı güzel çalışmalar yapan örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek; ?Her alanda güzel işler üreten vakfımız, insana, çevreye, tarihe ve bilime büyük önem veriyor. Buraya gelen herkes huzur buluyor. Bizler Adana´da, İstanbul´da, Ankara´da, görevimiz gereği gittiğimiz gördüğümüz her yerde, Vakfın hizmetlerinin büyük bir takdirle karşılandığına şahit oluyoruz. Bu bizim için tabi ki ayrı bir övünç ve gurur kaynağı oluyor. Bizler de bu güzelliklere destek olmak, ilçemizin gelişmesine katkı sağlamak adına bize düşen görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz.? dedi.

64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yürütürken, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´in birçok projesine destek sağladığını aktaran Sarı, ?Tüm gayretimiz dünde, bugünde ülkemiz ve beldemizin gelişmesi, büyümesine yönelik olmuştur. Her zaman Ankara´da, Darende´nin, hemşehrilerimizin işlerini yakinen takip ederek destek olmaya çalıştık. Bundan sonrada inşallah her zaman desteğimiz sürecek.? diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vakıf Başkanı Hamidettin Ateş Efendi´de, Darende´nin tarihi ve manevi özelliği ile her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın ziyaret ettiğini belirterek, külliyeye gelen misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ?en iyi hizmeti sunarak, memnun ayrılmalarını? sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Görüşmenin ardından Sarı ve Hamidettin Efendi külliyeyi ziyaret etti. Ziyarete Başkan Eser de eşlik etti.

İlçedeki temaslarını tamamlayan Fatma Güldemet Sarı, daha sonra Adana´ya hareket etti.


Anahtar Kelimeler: Güldemet Sarı baba ocağında