Gönül Dağı’nın durağı Somuncu Baba Külliyesi oldu

Gönül Dağı’nın durağı Somuncu Baba Külliyesi oldu
Gündem 19.08.2021 17:33:00 6196 0

Gönül Dağı’nın durağı Somuncu Baba Külliyesi oldu

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı programı Somuncu Baba Külliyesi’nde mola verdi.

Sunuculuğunu Hacı Ali Konuk’un yaptığı, ömrünü tükettiği uzun yollardan, molasını verdiği duraklara kadar bizim insanımızın hikâyelerinin anlatıldığı program, izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor. TRT Haber kanalında her hafta izleyicilerle buluşan programın sunucusu Konuk; “Türkiye’nin 81 şehrini gezdim. Çok farklı insan hikâyelerini ele aldık. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar ülkemizin her yeri inci tanesi gibi, Darende’de bunlardan bir tanesi olsa gerek. Gerçekten çevresi ile temizliği ile çok güzel. Külliye muhteşem her yer özenle dizayn edilmiş ” dedi.

Programın yönetmeni Ferhat Yalçıner ise “Darende D-300 karayolu üzerindeki şehirlerimizden bir tanesi. Bugüne kadar 127 bölüm çektik. Biz bu yoldan çok geçtik. Fakat böyle bir güzelliğin farkında olamamışız. Demek ki bugüne nasipmiş. Somuncu Baba Külliyesi adeta açık hava stüdyosu. Hangi kareyi çeksek muhteşem çıkıyor. Kudret havuzu da bizi etkiledi. Burada her yer pırıl pırıl ter temiz. Ailemiz ile Kanyonu gezmek istiyorum. Emeğinize sağlık” dedi.

Somuncu Baba Külliyesi ve Kudret Havuzu çekimlerinin ardından Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Genel Merkezine ziyarette bulunan Gönül Dağı ekibine, Vakıf Genel Müdürü tarafından Osman Hulusi Efendi'nin Divanı Hulusi Darendevi adlı eser takdim edildi.


Anahtar Kelimeler: Gönül durağı Somuncu Külliyesi