Gökpınar Sulama Birliği DSİ´ye devredildi

Gökpınar Sulama Birliği, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğüne devredildi.

Gökpınar Sulama Birliği DSİ´ye devredildi
Gündem 9.06.2018 12:32:39 2434 1

Gökpınar Sulama Birliği, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğüne devredildi.

Balaban Mahallesi´ndeki birlikte gazetemize açıklamalarda bulunan birlik Müdürü Aziz Çalışkan, birliğin tüzel kişiliğinin devam ettiğini belirterek sadece yeni başkanın DSİ tarafından atandığını söyledi.

Yeni çıkartılan kanun ile DSİ´ye devredilen birlik yönetimi, denetim, meclis ve başkanın görevine son verildiğini kaydeden Çalışkan, ?Birlik olarak bundan sonra devlet himayesinde DSİ kontrolünde çalışacağız. DSİ´ye devredilmesi ile birliğimizde muhtemelen bu yıl yetişmeyecek lakin yeni bir ücret tarifesi çıkarılacak. Önümüzdeki yıl çiftçilerimiz büyük ihtimalle daha uygun bir tarife üzerinden su kullanabilecek.? dedi.

Birlik hakkında bilgiler veren Çalışkan, ?Gökpınar sayesinde şu an 30 bin dönüm arazi sulanıyor. 2 binin üzerinde çiftçimiz bu hizmetten faydalanıyor. 96 kilometrelik birliğimiz kontrolünde kanal uzunluğu var. Bunu 58 kilometresi açık kanaldan oluşuyor. 134 bin 800 yedek kanal uzunluğu ile Gökpınar sulama suyumuz toplamda 58 bin 790 metrekarelik alan suluyor. Ofis çalışanları da dahil yaklaşık 25 kişi ile hizmet veriyoruz. Çiftçilerimizden borcu olanların yine düzenli ödemesine devam etmesi istiyoruz. Avukata verilen çiftçilerden ödemesi istenen tutarlar, kendilerine verilen ödenek ve aldıkları hibelerden kesilerek tahsil edilecek.? diye konuştu.

Çalışkan, son olarak çiftçilerden, zamanında sulama beyanı vererek birliğin planlama yapmasını kolaylaştırmalarını istedi.