Genel Başkan Yardımcılarından İlçemize ziyaret

Erol Kaya, Öznur Çalık ve beraberindeki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçemizde temaslarda bulunarak Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcılarından İlçemize ziyaret
Gündem 15.11.2016 09:59:49 1167 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Öznur Çalık ve beraberindeki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçemizde temaslarda bulunarak Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

AK Parti Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen Siyaset Akademisi´ne katılan Erol Kaya daha sonra Darende´ye gelerek Başkan Süleyman Eser´in bir süre konuğu oldu.

Belediye Parkında düzenlenen kahvaltıya katılan heyet, daha sonra Somuncu Baba Külliyesi´ne geçerek ziyarette bulundu. Namaz kılıp dua eden heyete Somuncu Baba ve Hulusi Efendi hakkında bilgiler verildi.

Kaya, Çalık ve Çakır daha sonra Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi ve Müzesi, Çilehane, Balıklı Kuyular, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu ve Hamidiye Çarşısını gezerek Vakıf yetkililerinden hizmetler hakkında bilgi aldı.

Hamidiye Çarşısı´nda gazetemize ziyaretlerini değerlendiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, ülkemizin önemli inanç merkezlerinden olan Somuncu Baba Külliyesi´nde olmaktan dolayı ayrıca mutlu olduğunu söyledi.

Kaya, Somuncu Baba Külliyesi ve çevresinin ihya ve imar işlerini yürüten Hulusi Efendi Vakfı´na katkılarından dolayı teşekkür ederek, ?İnancımızın en temel unsurlarının ince bir nakış gibi işlenerek yansıtıldığı külliyenin, ziyaretçilerin manevi dünyasını zenginleştirecek şekilde yapılması bizi hayran bıraktı. İlçenin ve yörenin tarihine yolculuğa çıkaran Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi ve Müzesi birçok ilimizde olmayan önem ve estetiğe sahip. Bu kadar güzelliği son derece itinayla insanların hizmetine sunan Hulusi Efendi Vakfı´na teşekkür ederim.? dedi.

Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzunu gezdiklerini ifade eden Kaya, son olarak ?insan merkezli hizmetlerin Tohma gibi coştuğu bu belde, halkının ve ziyaretçilerinin çok şanslı olduğunu? ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, Darende´nin geleceğini şekillendiren Hulusi Efendi Vakfı´nın hizmetleriyle, Malatya´nın yüz akı olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Büyükşehir olarak Somuncu Baba´ya hizmet için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ilerde yılda 1 milyon insanı ağırlayacak master projelerle Darende´nin tanıtımına destek olacaklarını kaydetti.

Gezide konuklara eşlik eden Eser, ziyaretinin anısına Genel Başkan Yardımcısı Kaya´ya, mutasavvıf Es-seyyid Osman Hulusi Ateş´in insanlığa nasihatinin yer aldığı plaket hediye etti.

İlçedeki ziyaret ve temaslarını tamamlayan heyet daha sonra Malatya´ya hareket etti.