Gençler sanat ve edebiyatı İnanç´tan dinledi

Darende´de yürütülmekte olan ?Hayata Uzanan Eller? projesi kapsamında Klasik Şiir üzerine konferans düzenlendi.

Gençler sanat ve edebiyatı  İnanç´tan dinledi
Eğitim 1.12.2015 15:24:54 1191 0

 

Darende Kültür Sanat Derneği´nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile yürütmekte olduğu ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ?Hayata Uzanan Eller? adlı proje kapsamında Klasik Şiir üzerine konferans düzenlendi.

Divan şiirinin önemli yazarlarından olan, TRT´de ?Can veren Pervaneler´ adlı programı ile tanıdığımız Hayati İnanç gençlerle buluştu. Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen konferansta açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ahmet Ölçer, etkinlik hakkında kısa bilgiler vererek, gençlerimizin, tarihimizde önemli bir yere sahip olan, mili ruhumuzu yansıtan, ancak şu anda bize oldukça uzak olan Divan şiirini tanımaları, bu şiire verilen önemi kavramaları ve bu kültürün lezzetini tatmaları amacıyla bu etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti.

Konferansta konuşan Hayati İnanç, divan şiiri geleneğimizden, sınırların sultanları oldukları kadar şiirin de sultanları olan Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi padişahlarımızın şiir ve dünya görüşlerinden bahsetti. Etkinlikte gençlerin gönlünü fetheden İnanç,  gördüğü ilgiden memnun kaldı. Sohbet havası içerisinde geçen şiir sunumlarını pür dikkat dinleyen gençler, yapılan etkinlikten çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Ali Türk ve eşi Yasemin Türk ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce´nin katıldığı programın sonunda Türk, İnanç´a çeşitli hediyeler verdi.

Programın öğleden sonraki kısmında İnanç, İlçemizdeki çeşitli okulları gezerek derslere katıldı, öğrencilerle şiir ve edebiyat üzerine sohbet yaptı.