Geleceğin hemşireleri Almanya yolcusu

İlçemiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri Erasmus Plus Programı kapsamında staj için Almanya´ya gidecek.

Geleceğin hemşireleri Almanya yolcusu
Eğitim 21.10.2015 12:37:42 5149 0

 

        İlçemiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri Erasmus Plus Programı kapsamında staj için Almanya´ya gidecek.

       Ankara Özel Deva Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan, Avrupa´daki hemşirelik uygulamalarının yerinde görülmesi ve ?Diyabet hastalarında Ayak Bakımı? stajına yönelik proje kapsamında 18 öğrenci ve 2 rehber öğretmen Almanya´da 23 gün staj yapacak.

      Öğrencilerimiz proje kapsamında Almanya´nın Düseldorf, Berghauser ve Recklinghausen´deki çeşitli hastane ve rehabilitasyon merkezlerinde, hemşirelik uygulamalarıyla ilgili gözlemde bulunarak pratik eğitim alacak.

        Darende Kaymakamı Ali Türk, staj için yurtdışına çıkacak olan kız öğrencileri okullarında ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

        Teorik olarak gördükleri eğitimleri yerinde görme ve öğrenme imkânı sağlaması açısından bu tür projelerin çok büyük bir önem taşıdığına değinen Kaymakam Türk: ?Farklı kültürlerin, bireylerin eğitimi ve gelişimi üzerindeki etkilerini ve uygulama farklılığını göreceksiniz. Daha sonra hem kendi okulunuzda hem de sonraki meslek hayatlarınızda kullanacağınız yararlı bilgiler kazanacaksınız. Elde edeceğiniz bu bilgi ve birikim sizler için önemli bir tecrübe olacak. Uzun aynı zamanda kısa bir süre olan 23 günlük staj süresi gözlem yaparak ve bol bol not alarak geçirmenizi tavsiye ederim.? dedi.

        Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilen staj çalışması hakkında bilgi veren

        Darende Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Harun Gündüz de, öğrencilerin kendi alanlarıyla ilgili bu mesleki staj çalışmasının çok yararlı olacağını, farklı bir ülke ve medeniyet görmelerinin onların hayatlarında ayrı bir yer edeceğini söyledi.

        Gündüz,bu staj programının öğrenciler açısından çok sayıda ilklerin yaşanmasına sahne olacağını belirterek: ?Kısıtlı imkânların bulunduğu köylerde doğan ve yaşadıkları ilin ve hatta ilçenin dahi dışına çıkmamış bu öğrencilerimiz, hayatlarında ilk defa bir uçağa binmenin de heyecanını yaşayacaklar. Hatta çoğu insanın aylarca para biriktirip hayalini kurduğu yurt dışı seyahatine, bu öğrenciler hiçbir ücret ödemeden gitmiş olacaklar.? dedi.

        Yurtdışına çıkacak olmanın heyecanını taşıdıklarını belirten Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri de, yeni bir ülke, yeni bir medeniyet, yeni insanlar tanıyacakları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini, ayrıca kendilerinin faydalanacağı bu tarz faaliyetlerin gelecek yıllarda da devam etmesini temenni ederek, diğer arkadaşlarında bu imkândan yararlanmalarını istediler.

       Öğrenciler giderken Darende´ye ait kayısı ve yöresel ürünler götürerek eğitimleri süresince kuracakları diyaloglarla kültürümüzün Almanya´da tanıtılmasında ön ayak olacaklar.



Geleceğin hemşireleri Almanya yolcusu