"Geleceğe Nefes" sloganıyla fidanlar toprakla buluşturuldu

Gündem 11.11.2020 15:07:00 2842 0

İlçemizde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Hulusi Efendi Vakfı tarafından çok sayıda orman fidanı toprakla buluşturuldu.

Yazıköy Mahallesi’ndeki Ahmet Şemsettin Ateş Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Kaymakam Malik Çalışır, “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” programı kapsamında, ilçe genelinde on binlerce fidanın dikildiğini söyledi.

İlçemizin orman varlığını artırmak için çalıştıklarını kaydeden Çalışır, “Ülkemizin farklı kentlerinde yaz döneminde yaşanan orman yangınlarında çok üzüldük. Ormanın ne demek olduğunu toplumumuzun tüm kesimi çok ciddi manada anladı. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için bugün burada çam fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Emeği geçen vakıf yetkililerine ve gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer Çalık da ülkede her geçen gün yeşile hassasiyet arttığını belirterek, “Vatandaşlarımızın doğaya karşı bilinçleri her geçen gün artmaktadır. Ben bundan dolayı Hulusi Efendi Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Geleceğe nefes için tüm vatandaşlarımızı toprağa ve yeşile daha fazla özen göstermeye davet ediyorum.” dedi.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Orhan Dinç ise etkinliğe katılan ilçe protokolüne teşekkür ederek, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında vakıf olarak 800 çam ve 300 mavi ladin fidanının dikiminin yapıldığını bildirdi.

Orman varlığının artırılmasına yönelik farklı zamanlarda etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Dinç, dikilen fidanların nesillere çok ciddi katkılar sağlayacağını, ülkenin güzelleşmesine, havanın temizlenmesine katkı sunacağını dile getirdi.

Dinç, son olarak Vakfımız ağaçlandırma çalışmalarına ilçenin farklı noktalarında ay boyunca devam edeceğini ifade etti.

Etkinlikte protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturup can suyu verdi.