Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79´uncu yılı

İlçemizde 10 Kasım Atatürk´ü anma programları çerçevesinde tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79´uncu yılı
Gündem 10.11.2017 17:33:55 1191 0

İlçemizde 10 Kasım Atatürk´ü anma programları çerçevesinde tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan töreninin ardından ikinci tören Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) konferans salonunda düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Cavit Işık, Mustafa Kemal Atatürk´ün, lider, ileri görüşlü ve eserleriyle tüm zamanların ölümsüz şahsiyeti olduğunu söyledi.

Atatürk´ün, vatanını ve halkını tüm bireysel çıkarlardan üstün tuttuğunu belirten Işık, ?Atatürk´ü anlamak fikirlerini geleceğe taşıyabilmek Türk´ü Türklüğü ve nice mücadelelere ev sahipliği yapmış şu aziz vatanı, sayısız cefa ile vatanına siper etmiş bu halkı, her gün yeniden diriltecek, ihya edecek anahtar işte budur.? dedi.

Öğretmen konuşmasının devamında; ?Mustafa Kemal Atatürk hayatının hiçbir döneminde ve geleceğe yönelik görüşlerinde ırkçılık ve etnik kökene yönelik anlayışlara itibar etmemiştir. Yeni yönetim şekli Cumhuriyet´i bu temel üzerine inşa etmiştir. Günümüz Türkiye´sindeki tarih bilincinin, ortak kültür anlayışı ve yaşam iradesinin kaynağı da budur.?  diye konuştu.

Darende İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiir, oratoryo, 15 Temmuz Şehitleri´nin de anıldığı tören, Atatürk´ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle son buldu.

Törene Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Cumhuriyet Savcısı Emine Örs, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kös, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti temsilcileri, resmi yetkililer, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.