Eski kaymakamımıza hain saldırı

Darende´de 4 yıl görev yapan eski kaymakamımız Vural Karagül´e görev yaptığı Siverek´te silahlı saldırı düzenlendi.

Eski kaymakamımıza hain saldırı
Gündem 23.11.2015 23:59:19 1074 0

 

Darende´de 4 yıl Kaymakamlık yaptıktan sonra Bilecik´in Söğüt ve daha sonra Şanlıurfa´nın Siverek ilçesine tayin olunan eski kaymakamımız Vural Karagül´e görev yaptığı Siverek´te silahlı saldırı düzenlendi.


Akşam saatlerinde Şanlıurfa´nın Siverek ilçesinde Kaymakam Karagül´e gerçekleştirilen terör eyleminde, bir polisimizin şehit olduğunu, bir polisimizinde yaralandığını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız, hep birlikte de karşısında olmak mecburiyetindeyiz. İlçemizde görev yaptığı süresince kazandırmış olduğu eser ve hizmetlerle halkın gönlüne taht kurmuş olan Kaymakam Karagül´e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatını kaybeden şehit polisimize Allah´tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan polisimize de acil şifalar dileriz.

Basına yansıyan haber

Buğün akşam saatlerinde Siverek´te fabrika ziyaretinde bulunan Kaymakam Vural Karagül´e PKK´lı teröristler tarafından ateş açıldı. 1 polis şehit oldu.
Şanlıurfa´nın Siverek İlçesi´nde, bir fabrikayı ziyaret eden Siverek Kaymakamı Vural Karagül´ün çıkışı sırasında PKK´lı teröristler tarafından açılan çapraz ateşte, olay yerinden geçen trafik polis aracı kurşunlara hedef oldu. Saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1?i yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde Ayvanat Mahallesi´ndeki Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi. Sanayi Sitesi yakınında bulunan bir hazır beton firmasını ziyarete giden Siverek Kaymakamı Vural Karagül´ün çıkış hazırlığı sırasında, teröristler tarafından otomatik silahlarla çapraz ateşi açıldı. Bu sırada şantiyenin önünde yoldan geçmekte olan polis trafik aracı, terörist kurşunlara hedef oldu. Silah sesleri üzerine Kaymakam Karagül hemen hazır beton tesisinin içine geçti.


1 POLİS ŞEHİT OLDU
Kaymakam Karagül´ün yara almadığı saldırıda ekip aracında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Saldırının ardından teröristler kaçarken, yaralanan polisler ise ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Acil serviste müdahale edilen polis memurlarından S.T. şehit olurken, yaralı polis memuru Sinan Şengül ise acil serviste yapılan müdahale sonrası Şanlıurfa´ya sevk edildi.


OPERASYON BAŞLATILDI
Saldırı sonrası bölgeye sevk edilen çok sayıda polis zırhlı araçları eşliğinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıda asıl hedef olduğu belirtilen Kaymakam Karagül ise olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra hastaneye giderek polisler hakkında bilgi aldı.