Eser´den Başbakan Davutoğlu´na teşekkür

Eser, TBMM´de görüştüğü Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´na Darendeli, Darende´yle bağı bulunan ve Malatyalı bakanları tercih ettiği için teşekkür etti.

Eser´den Başbakan Davutoğlu´na teşekkür
Gündem 3.12.2015 16:03:07 1157 0

 

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, 64. Hükümet kabinesinin açıklanmasının ardından TBMM´de görüştüğü Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´na Darendeli, Darende´yle bağı bulunan ve Malatyalı bakanları tercih ettiği için teşekkür etti.

Eser, yeni kabinede görevlendirilen bakanları tebrik için Ankara´da ziyaretlerde bulundu. TBMM´de Başbakan Davutoğlu ile görüşen Eser; ?Darende´ye gösterdiğiniz ilgi ve teveccühten dolayı zat-ı âlinize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ediyoruz. Darendeli, Darende´yle bağı olan ve Malatyalı bakanların kabinenizde görevlendirilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Hemşehrilerimiz bu teveccühünüzle sevince boğulmuştur. Yıllardır özlemle beklediğimiz bakanlıklar Darende´nin tarihine altın harflerle geçmiştir? dedi.

Bakanların hükümet çalışmalarına büyük katkıları olacağına inandığını dile getiren Eser,  Darende´nin bu dönemde önemli kazanımları da elde etmesini beklediklerini bildirdi.

 Bakanlara ziyaret

Başkan Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanan Darendeli ve Mimar olan Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı´nın devir-teslim törenine katıldı.

İdris Güllüce´den görevi devralan Sarı´yı kutlayan Eser; ?Darendeli olarak böyle bir göreve gelmeniz hepimizi sevindirmiştir. Ülkemizin en icracı bakanlıklardan birinin başında olmanızdan dolayı gururluyuz. İnşallah güzel hizmetlere vesile olur, ülkemizde şehircilik ve çevre konularında başarılı bir performans sergilersiniz, buna inancımız tamdır? ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına atanan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi´yi ziyaret eden Eser; ?Malatyamız yıllardır özlemle beklediği bakanlığa kavuştu. Samimi ve dürüst kişiliğinizle örnek bir siyasetçi olarak en güzel biçimde görevinizi yerine getireceğinize inanıyoruz? dedi.

Eser, annesi Darendeli olan Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal´ı atandığı Kültür ve Turizm Bakanlığındaki makamında ziyaret etti. ?Hayırlı olsun? dileklerini ileten Eser, AK Parti´de uzun süredir aktif siyaset yapan bir isim olarak geldiği görevden dolayı Ünal´ı tebrik etti. Kültürel zenginlik ve turizm değerleriyle dünyanın gözdesi olan Türkiye´nin Ünal´ın öncülüğünde artı değer kazanacağını ifade eden Eser, Darendeli bir hemşehrilerinin Kültür ve Turizm Bakanı olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Eser daha sonra Darende´nin komşu ilçesi Gürünlü olan ve 63. Hükümet döneminde TBMM Başkanlığı yapan İsmet Yılmaz´ı 62. Hükümette görev yaptığı ve yeniden atandığı Milli Savunma Bakanlığı makamında ziyaret ederek tebriklerini iletti.

Darende´yi sık sık ziyaret eden, hizmet ve projelerin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Yılmaz´a desteklerinden dolayı teşekkür eden Eser; ?Geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de Darende´ye desteklerinizin süreceğine inanıyoruz? diye konuştu.