En iyi genç girişimci ödülü Darendelinin oldu

En iyi genç girişimci ödülü Darendelinin oldu
Gündem 31.12.2019 16:57:00 5942 1

Balabanlı genç girişimci Akın Karpuz, Ankara’da düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Töreni’nde “Yılın Genç Girişimci” ödülüne layık görüldü.

KOSGEB tarafından geleneksel olarak düzenlenen 6. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri, KOSGEB Başkanlık Binası'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Aslen ilçemiz Balaban Mahallesi’nden olup Kocaeli’nde iş hayatını sürdüren genç girişimci kardeşimiz, kurmuş olduğu AKIN Dizayn İnternet ve Bilişim Sistemleri’yle “Yılın Başarılı Girişimci” ödülünü aldı.

Akın Karpuz, 7 kategoride birinci olan finalistlerle birlikte ödülünü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

Dört bin KOBİ arasından Marmara birincisi ve Türkiye 2.’si olarak ilçemize gurur vesilesi olan Karpuz, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir ödüle layık görülmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yazılım, mobil uygulama ve ara yüz geliştirmek konusunda Kocaeli’nde hatırı sayılır bir marka olduklarını anlatan genç girişimci Karpuz, “Özel Birgül Lisesi’nden (Hacı Naciye Ateş) mezun olduktan sonra Kocaeli Üniversite Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandım. Öğrenciliğim yanı sıra yazılım projeleri geliştirmeye başladım. Mezuniyet sonrası da işlerimi büyütmek ve global bir marka olmak için AKIN Dizayn İnternet ve Bilişim Sistemleri şirketimi kurdum. Burada hatırı sayılır bir marka haline gelmeyi başardık. Bu süreçte de istihdama önem vererek bünyemizde güçlü bir ekip kurduk. Yazılım, mobil uygulama ve ara yüz tasarımları konusunda yurtiçinde ve yurt dışında önemli işlere imza attık.” dedi.

“Memleketimde başarılarla anılmak bizleri mutlu ediyor”

Uzun ve zorlu bir başarı hikâyesinin devlet tarafından ödülle taçlandırılmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Şirket Müdürü Akın Karpuz, “KOSGEB 6. Kobi ve Girişimcilik ödüllerinde aldığımız başarı bizleri fazlasıyla memnun etti. Güzel ülkemizde girişimciliğe bu denli önem verilmesi ve desteklenmesi bizleri daha da güçlü hale getiriyor. Özellikle doğduğum büyüdüğüm memleketimde başarılarla anılmak gerçekten mutluluk verici. Daha büyük başarılar elde etmek ve çevremize faydalı bireyler olabilmek için çok daha daha fazla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Karpuz son olarak memleketine duyduğu özlemi ifade ederek, başarılarını paylaşan Darende Haber Gazetesi’ne teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: Darende girişimci ödülülinin