Emniyetten muhtarlara hırsızlık uyarısı

Emniyetten muhtarlara hırsızlık uyarısı
Gündem 25.01.2020 15:50:00 4058 0

Darende Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan, yazlıkçıların çoğunlukta olduğu mahallelerde yaşanılan hırsızlık olaylarına karşı muhtarların bilinçli olmasını istedi.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan, kaymakamlık tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısında hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi ve katılımcıların bilgilendirilmesi amacıyla bir sunum yaptı.

Denizhan, hırsızların ilçe dışından geldiği bilgisini vererek, şüpheli gördükleri şahısları, pikap tipi araçları ve hurdacı gibi izinsiz alışveriş yapanları derhal güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Emniyet olarak sürekli vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Denizhan, “Yazlıkçıların daha çok yaşadığı Nadir, Mehmetpaşa, Sayfiye, Kılıçbağı, Beybağı ve Günpınar Mahallelerinde bekçi ve ekiplerimizle devriyelerimize aktif olarak devam ediyoruz. Mahalle sakinlerinin desteğiyle güvenlik kamerası takılması üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Kapı ve pencerelerin korunaksız olduğuna dikkat çeken Denizhan, “Bizim yaptığımız denetimlerde evlerin kapı ve pencerelerinin korunaksız, tahta kapılarda asma kilit kullanıldığını gördük. Bu konuda daha güçlü önemlerin alınmasını istiyoruz. Kolay hedef olunmaması konusunda da vatandaşlarımıza uyarıda bulunduk. Mahalledeki durumu en iyi sizler bildiğiniz için bundan sonra şüpheli gördüğünüz kişi veya araçları daha detaylı güvenlik güçlerimize aktarmanızı istiyoruz.” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Denizhan son olarak, ilçedeki yaşanan olaylarda ciddi bir düşüş olduğunu aktararak kentin en huzurlu ilçesinin Darende olduğunu söyledi.