Emniyetten suça ve suçluya geçit yok

Darende´de 16 mahallede 10 bin 245 vatandaşa hizmet veren İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2018 yılında da halkın huzur ve refahı için 7/24 görev yapmayı sürdürdü.

Emniyetten suça ve suçluya geçit yok
Gündem 7.04.2019 15:55:59 3342 1

Darende´de 16 mahallede 10 bin 245 vatandaşa hizmet veren İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2018 yılında da halkın huzur ve refahı için 7/24 görev yapmayı sürdürdü. 1 yıl içerisinde yaşananlara ilişkin detaylar haberimizde!

167 kişiye bir polisin düştüğü ilçemizde emniyet mensupları, 2018 yılında da suç ve suçlulara göz açtırmayarak yoğun özveri ve gayretle görevlerini yerine getirdi. Geçen yıl Mart ayından bu yılın Mart ayına kadar 5 bin 691 çağrı alan ekipler, ihbarlara yaklaşık 3 dakika içerisinde müdahale ederek ilçedeki güveni sağladı.

Darende Emniyet Müdürlüğünün 1 senelik verileri;

  • 2016-2019 yılları arasında asayiş ve trafik gibi konuların yanı sıra terör örgütlerine karşı da göz açtırmayan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda 46 adreste arama yaparak 28 zanlıyı yakaladı. Ayrıca ilçede terör suçları kapsamında 23 olayda soruşturma birimi ekiplerine refakat eden ekipler, PKK ve DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı 2 kişiyi düzenledikleri operasyonla yakaladı.
  • Son bir yıl içerisinde polis merkezine intikal eden 460 olayda toplam 650 şüpheli hakkında işlem soruşturma başlatan polis ekipleri, şüphelileri gerekli yasal işlemler için adli mercilere sevk etti.
  • Ekipler, düzenledikleri operasyonlarla 44 kök Hint keneviri ve 39 kilo 464 gram eroin ele geçirdi. Uyuşturucuya geçit vermeyen Emniyet görevlileri uyuşturucu kullanıcılarına yaptığı operasyonda  5 kişiyi yakalayarak adliyeye sevk etti.
  • İlçede 2 işyerinde ruhsata aykırı olarak faaliyette bulunmaktan 4 bin lira idari para cezası kesen ekipler, usule aykırı ruhsat verilen içkili bir mekânın ise faaliyetine son verdi.
  • Son bir yılda haklarında çeşitli suçlardan yakalama emirleri bulunan 40 şüpheliyi yakalayan polis teşkilatı, ilçede gerçekleşen aile şiddet olayları karşısında 19 kişiye karşı koruyucu tedbir kararı uyguladı.
  • Kabahatler Kanunu´ndan 103 kişiye idari işlem yapan ve 220 bin 749 lira idari para cezası kesen ekipler, kapalı yerlerde tütün kullanımı ile ilgili toplam 8 bin 500 lira idari para cezası yazdı.
  • Yol uygulama noktasında 71 Afgan uyruklu kişi yakalayan polisler, şahısları işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İl göç İdaresine teslim etti.
  • Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda ilçede son 1 yıl içerisinde kasten asdam öldürme, gasp, kapkaç, oto hırsızlığı olayları yaşanmadı.
  • Teşkilatının sorumlu olduğu 16 mahalle içerisinde son 10 yılda hiçbir olayın yaşanmadığı Baytarbağı Mahallesi, en huzurlu mahalle olarak kayıtlara geçti.
  • Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından son bir yıl içerisinde yapılan çalışmalarda toplam 2 bin 452 aracın kontrolü yapıldı. 470 araca çeşitli nedenlerle 175 bin 320 lira para cezası yazan ekipler, 76 aracı da trafikten men etti.
  • Son bir yıl içerisinde uygulama noktasında yapılan kontrollerde 12 bin 517 şahsın sorgulamasını yapan emniyet müdürlüğü personeli, bu sorgulamalar neticesinde hakkında adli makamlarca yakalama kararı bulunan 27 zanlıyı yakaladı. Ayrıca uygulama noktasında yapılan kontrollerde 39 kilo 464 gram eroin ele geçirildi.

Okullara özel önlem

İlçedeki okullarda ve yurtlarda bulunan öğrencilere bilgilendirme faaliyetleri kapsamında seminerler veren ekipler, ayrıca şehit yakınları ve gazileri düzenli olarak ziyaret ederek, onların aziz hatıralarını yaşatıyor.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okularda görevlendirilen İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, her ay düzenli olarak okul yönetimi ile bir araya gelerek okulun sorunları konusunda görüş alış verişinde bulunuyor.

Ayrıca ekipler, okulların giriş-çıkış saatlerinde okul etraflarında devriyeleri sıklaştırılarak okullarla ilgisi olmayan şahısların öğrencileri rahatsız etmelerinin de önüne geçiyor. Yapılan çalışma kapsamında okulla alakası olmayan 17 şahsa toplam 4 bin 318 lira da idari para cezası yazıldı.

Bekçiler görevde

İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne ataması yapılan 6 Polis Memuru ile 10 yıl aradan sonra tekrar 6 Çarşı ve Mahalle Bekçisinin göreve başlamasıyla birlikte ilçemiz girişindeki uygulama noktası daha da güçlendirildi.

Ekipler özellikle çarşı içerisinde uygunsuz araç park eden duyarsız kişiler yüzünden trafikte meydana gelen aksaklıklara gerekli müdahaleleri yaparak hatalı ve yasak park dolayısıyla cezai işlemler uyguluyor.

Ekibi ile başarılı çalışmalara imza atan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Denizhan´ı yakından tanıyalım.

Özgeçmişi

Malatya´nın Orduzu beldesinde 1981 yılında doğan Denizhan, ilk orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2002 yılında başladığı Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu´ndan 2004 yılında mezun olarak İstanbul´a atandı. Denizhan, burada görev yaptığı süre içerisinde komiser yardımcısı rütbesine yükseldi. Sırasıyla Diyarbakır, İstanbul, Tunceli illerinde görev aldı. 2018 yılı terfi döneminde komiser rütbesine terfi eden Denizhan, Tunceli Mazgirt ilçe Emniyet Amiri iken Darende İlçe Emniyet Müdür Vekili olarak atandı.

Anadolu Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olan Mustafa Denizhan, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Türkiye Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.