Eker ve Dinçer, Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti

Eker ve Dinçer, Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti
Gündem 12.10.2021 15:58:00 4687 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Ömer Dinçer beraberindeki işadamları ile Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.

İşadamı Aziz Torun, Erol Tuna ve Aileleri ile Darende’ye gelen ziyaretçiler Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamid Hamidettin Ateş ile Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretlerinin kabri şeriflerini ziyaret ederek, Somuncu Baba Külliyesi hakkında bilgi aldı. Ziyarete ilişkin duygularını paylaşan Mehdi Eker; “2013 yılında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve bakan arkadaşlarımızla birlikte Darende’ye gelmiştik. Geçen 8 yıllık süreçte hizmetler geliştirilmiş. Somuncu Baba Külliyesi o dönemde de bakımlı ve ter temizdi. Halen bunun muhafaza edilmesi, manevi atmosferi gerçekten insanı etkiliyor. Darende’ye geldiğimde ruhumun dinlendiğini hissediyorum. Misafirperverliğinden dolayı Vakıf Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi’ye de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İş adamlarından Erol Tuna ise Külliyedeki ahşap ve taş işçiliğinden etkilendiğini dile getirerek; “Somuncu Baba Külliyesinin mimarı hayatta olsaydı tanışmak isterdim. Ahşabı çok güzel kullanmışsınız. Ustalarınızı merak ediyorum. Mimari’de taş ve ahşap birbiri ile uyumlu. Kullanılan tüm malzemeler birbiri ile uyumlu. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Hamid Hamidettin Ateş Efendi’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlere Prof. Dr. Nihat Öztoprak tarafından nesre çevrilerek hazırlanan “20. Yüzyıl Mutasavvıf Divan Şairi Seyyid Osman Hulusi Efendi” adlı 4.ciltlik eseri hediye etti.


Anahtar Kelimeler: Dinçer Somuncu Külliyesi’ ziyaret