Dönemin Darende Kaymakamı ihraç edildi

692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete´nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Dönemin Darende Kaymakamı ihraç edildi
Gündem 16.07.2017 16:20:25 1786 0

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete´nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Eski Darende Kaymakamı Türk, ihraç edildi

OHAL kapsamında yayımlanan 692 sayılı KHK ile eski Darende Kaymakamı Ali Türk ihraç edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, geçtiğimiz aylarda kırmızı Bylock kullandığı tespit edilerek tutuklanan Türk, devlet memurluğundan ihraç edildi.

Malatya´da tutuklu bulunan Türk´ün yargılanması devam edecek. OHAL kapsamında bazı tedbirler alınması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu´nca 5 Haziran´da kararlaştırılmıştı.

Görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekler

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve listede yer alan kişiler, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı.

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe veya memuriyetleri alınacak ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekler.

Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeliği, sair görevleri de sona ermiş sayılacak.