Doğaya 60 Pekin Ördeği bırakıldı

Yaban hayatın korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak için ilçemiz Yeşiltaş HES Göletine, 60 Pekin Ördeği yavrusu bırakıldı.

Doğaya 60 Pekin Ördeği bırakıldı
Gündem 3.06.2016 14:38:22 1526 0

 

Yaban hayatın korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak için ilçemiz Yeşiltaş HES Göletine, 60 Pekin Ördeği yavrusu bırakıldı.

İlçe Kaymakamı Ali Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında erkek ve dişiden oluşan yetişkin Pekin Ördeklerini, Darende´ye bağlı Yeşiltaş Mahallesi´nde bulunan HES Göletine´ne bıraktıklarını söyledi.

Amaçlarının yaban hayatı geliştirmek, biyolojik çeşitliliği artırmak olduğunu söyleyen Türk, ?Yaban hayatın geliştirilmesine müsait alanlara ördekleri bıraktık. Bunu yapmaktaki amacımız göl ve göletlerde ördek popülasyonunun desteklenmesi, eko sisteminin canlı tutulması ve ileride yöre halkının buralardan istifade etmesi hedefleniyor." dedi.

Bırakılan yavruların iki yıl avlanmaması gerekiyor

Göletlere bırakılan ördek yavruların korunarak en az bir kez üremelerinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Türk, şunları kaydetti:

"Amatör avcı ve mahalle sakinlerinin avlanma dönemlerine dikkat etmesi, bırakmış olduğumuz bu ördeklerin en az beş yıl avlanılmaması gerekiyor. Yöre halkı bunun farkında olup yaban hayatın gelişmesine katkı sunmasını bekliyoruz.?

Mahalle Muhtarı Muzaffer Arslan da, ördekler için bırakılan göletlerin doğal bir üreme merkezi olacağını aktararak, ?Bizde mahalle sakinleri olarak bu güzel projeye destek olacağız. Bu ördeklerin burada gelişmesi ve çoğalması bizim için önemli bir görevdir. Kaymakam Beye ve ekibine yapmış oldukları bu çalışmadan dolayı teşekkür ederim dedi.

Konuşmaların ardından, Çin kökenli olup 1984 yılında ilk defa Türkiye´ye getirilen, beyaz ya da kremsi beyaz renkte evcil olan ördekler tek tek gölete bırakıldı.