Doğalgaz ile ilgili merak edilen tüm sorular

İlçemizde devam eden doğal gaz çalışmalarının yüzde 60´ı tamamlandı.

Doğalgaz ile ilgili merak edilen tüm sorular
Gündem 13.08.2018 09:32:21 2578 0

Doğalgaz ile ilgili merak edilen tüm sorular

- Doğalgaz kullanıma ne zaman verilecek?

- Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

- Hangi koşullarda kimler doğalgazdan faydalanacak?

 

İlçemizde devam eden doğal gaz çalışmalarının yüzde 60´ı tamamlandı.

Devam eden çalışmalarla ilgili okurlarımızın merak ettiği soruları ilgilisine sorduk. Doğalgaz ile alakalı en son ve net bilgileri haberimizde bulabilirsiniz!

Yüklenici firma yetkilisi Sinan Mansur, yüzde 60´ı tamamlanan çalışmalarla alakalı muhabirimize yaptığı açıklamada, şehir içi ana hat döşeme çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamladıklarını belirterek, 12. ay da doğalgazın vatandaşların kullanımına verilmesini planlandığını kaydetti.

Planlanandan çok daha hızlı çalıştıklarını ifade eden Mansur, ?Darende´de başladığımız kazı ve çelik boru döşeme çalışmalarına, 50 kişiden oluşan 3 ekip ve 30 iş makinası ile yürütüyoruz. Zeminin kayalık ve sert olmasından dolayı biraz zorlanıyoruz. Lakin istediğimiz hatta takvimimizin biraz daha önünde gidiyoruz. İlçe merkezindeki çalışmalarımızın %60´ını tamamladık. İzin gerektiren sit alanları ve karayolu sınırındaki kalan bölgeler var, onlar içinde gerekli izin başvuruları yapıldı kısa zamanda oralara da girerek merkezi tamamlayacağız. Bozulan yollarla ilgili geçici olarak yamalar yapılıyor, sanırım 2019 ilkbaharında tamamen yeniden sıcak asfalt ile kaplanacak. Bu konuda vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz.? dedi.

12 aya doğalgazı konutlarda kullanıma vermeyi planladıklarını aktaran Mansur, ?Şehiriçi çalışmaları tamamladığımız günden sonra BOTAŞ´a ait Elbistan-Gürün arasındaki ana hatta 7,5 kilometrelik çelik borularla bağlantı çalışmasına başlayacağız. Zeminin durumuna göre 2 ayda aşmayı planlıyoruz. Bağlantı çalışmaları da nihayete erdiğinde testlerimiz başlayacak ve onlarda netleşince evlere bağlantı verilmeye başlanacak. Kullanıma elverişli kerpiç ve betonarme tüm konutlara doğalgaz alabilecek.  Evler ve konutlar katı yakıttan sıvı yakıta geçmesi için istediği firma ile anlaşarak doğalgaz tesisatı çektirebilir. Benim tavsiyem bunu kısa bir süre içerisinde planlamaları ve bütçe ayırmalarıdır.? diye konuştu.

Mansur, son olarak, abonelik almak için belirli bir ücret yatırılması da gerekeceğinin altını çizerek, önümüzdeki günlerde AKSA Enerji´nin vatandaşları bilgilendirici tanıtımlara başlayacağını aktardı.

Vatandaşların bir kısmı ile yaptığımız röportajda, bu yıl katı yakıtla devam etmeyi planladıklarını belirterek, gelecek yıl için doğalgaz altyapısını tamamlayıp kullanmaya başlayacaklarını kaydetti.

Doğalgaz çalışmaları ilçe merkezinde geçerli olup merkez mahallerin kullanımına verilecek.