Doğa ve inanç turizminin rotası: Darende "sanal tur"a açıldı

Doğa ve inanç turizminin rotası: Darende
Gündem 9.12.2021 09:09:00 3485 0

Anadolu'nun inanç ve doğa turizmi merkezlerinden Darende, yılın dört mevsimi sanal tur ile gezilebilecek.

Linki tıklayarak sanal gezintiye başlayabilirsiniz!

https://dijitaltur.hulusiefendivakfi.org.tr/

Sanal gezinti uygulamasıyla ilçedeki külliye, kanyon, şehitlik ve kale gibi tarihi ve kültürel mekânlar tüm ayrıntılarıyla görülebilecek.

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından hayata geçirilen projede, Somuncu Baba Külliyesi'nde, Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin türbesinin yanı sıra Somuncu Baba Camisi, Hulusi Efendi Haziresi, Kudret Havuzu, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi, Şeyh Hamid-i Veli Kütüphanesi, Balıklı Kuyular, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitlik Anıtı, Abdurrahman Erzincânî Camii ve Külliyesi, Yusuf Paşa Bedesteni, Seyyid Abdurrahman Gazi Türbesi, Balıklı Havuz, Çilehane, Hulusi Efendi Doğduğu Ev Müzesi, Zengibar Kalesi gibi tarihi ve kültürel mekanlar tüm ayrıntılarıyla gezilebilmesi amaçlanıyor.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından yapılan açıklamada, yedi bin yıllık tarihi ve sıradışı güzellikleriyle Anadolu’nun manevi bu beldesini dijital platformlarda tanıtmak amacıyla yenilikçi çalışmalar gerçekleştirdiği kaydedildi.

Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu gibi doğal mekânlar başta olmak üzere ilçenin önemli kültürel ve turistik öğelerinin sanal turda yer aldığını ve ziyarete açıldığını vurgulandığı açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Ziyaretçiler bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknolojik cihazlarla siteye erişim sağlayabilecek. Pandemi şartlarında fiziksel sağlığın yanı sıra mental sağlık da çok önem taşıyor. Hazırladığımız bu hizmet ile insanların mental sağlıklarını ve keşif duygularını canlı tutmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Darende’yi merak edenlerin ve özleyenlerin ziyaret etmeleri için uygulama kısa bir süre önce yayına sunuldu. Uygulama hizmete girdiği andan itibaren büyük bir ilgi gördü. Çok güzel geri dönüşler oluyor. Manevi huzuru ve doğal güzellikleri bir arada sunan uygulama sayesinde Anadolu'nun manevi ziyaretgâhı olan Somuncu Baba Külliyesi ve ilçe, iletişim cihazları kullanan herkes tarafından evlerinden kolayca ziyaret edebilecek.”

Sanal tura başlamak için lütfen linki tıklayın!

https://dijitaltur.hulusiefendivakfi.org.tr/