DMYO´u öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi

İnönü Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu (MYO) birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

DMYO´u öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi
Eğitim 8.10.2017 08:42:31 1716 0

İnönü Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu (MYO) birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu´nda düzenlenen programa, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Apdulmuttalip Şahinaslan, Belediye Başkanı Süleyman Eser, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Eser, yaptığı konuşmada, öğrencileri kendi çocuklarından ayırmadığını belirterek, yeni kayıt yaptıran öğrencilere başarılar diledi.

Yrd. Doç. Dr. Apdulmuttalip Şahinaslan da öğrencilere okullarını tercih ettikleri için teşekkür ederek, "Çok yoğun sınav programından geçip üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizleri canı gönülden kutluyorum. Üniversitemizden memnun olacağınızı ümit ediyorum. Geleceğimizin güvencesi olan sizlerin bilime, ahlaka, etik değerlere bağlı olacağınıza eminim. Zaman geriye alınmayacak kadar önemli bir sermayedir. Onun için bu önemli zaman diliminin kıymetini bilin." dedi.

Öğrencilere burs desteği, sosyal sorumluluk projeleri, kültürel eğitimler konusunda destek sağlayan Rönesans Eğitim Vakfına teşekkür eden Şahinaslan, "Darende Belediyesi tarafından yeni yapılacak kız ve erkek öğrenci yurdu bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Bu konuda desteği ve emeği olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Daha sonra yüksekokulda faaliyet gösteren bölümlerin tanıtımı ile ilgili sunumlar yapıldı. Geçmişte üç bölümün aktif olduğu yüksekokulda, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Harita ve Kadastro Bölümünün de öğrenci alındığı dile getirildi.

380 öğrencinin eğitim aldığı MYO´da yeni bölümlere 140 öğrenci kayıt kay yaptırdı.