Diyanet dini istismar eden örgütlere savaş açtı

"Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele" projesiyle ilgili Darende İlçe Müftüsü Nurullah BİRLİK, yaptığı açıklamada, toplumu din konusunda aydınlatma görevinin kanunlarla Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğine işaret etti.

Diyanet dini istismar eden örgütlere savaş açtı
Gündem 9.05.2018 08:07:16 1159 0

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yürüttüğü proje ile FETÖ denilen terör örgütünün ürettiği bütün kitapları, konuşmaların her birini inceden inceye tetkik ederek, terör örgütünün anlayışını çözüp, vatandaşlarımızla paylaşma gayreti içerisine girdi.

"Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele" projesiyle ilgili Darende İlçe Müftüsü Nurullah BİRLİK, yaptığı açıklamada, toplumu din konusunda aydınlatma görevinin kanunlarla Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğine işaret etti. 

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde milletin emanetlerini millete karşı kullanmaktan çekinmediğini hatırlatan Darende Müftüsü Nurullah BİRLİK, Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu tanıtım kitaplarını kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarında dağıtıyoruz. Ayrıca ´´Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele Seminerleri ile birlik beraberliğe, milli güvenliğe zarar verebilecek, dini istismar eden terör örgütlerini vatandaşlarımıza her platformda anlatacağız, dedi.

İlçe müftüsü Nurullah BİRLİK, Darende Kaymakamı Enver Hakan ZENGİNCE´ yi de makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaymakam ZENGİNCE ilçe müftümüze çalışmaların önemini belirterek başarılar diledi ve  "Dini istismar ederek dini kavram ve değerler üzerinden kavga üretilmesi, ülkemiz ve İslam coğrafyası açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir sorun haline gelmiştir. " 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi örneğinde olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmaya ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki, devletimiz üzerinde oynanan kirli oyunlara asla prim vermeyecektir. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Çok önemsediğim İlçe Müftülüğümüzün çalışmalarında başarılar diliyorum " dedi.