Din Görevlileri Derneği´nden Halep´e yardım kampanyası

Darende Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği üyeleri, "Halep´e Bir Torba Un Gönder" sloganıyla kampanya başlattı.

Din Görevlileri Derneği´nden Halep´e yardım kampanyası
Gündem 24.12.2016 16:53:25 1324 0

Darende Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği üyeleri, "Halep´e Bir Torba Un Gönder" sloganıyla kampanya başlattı.

Çarşı merkezinde tutulan bir dükkânda un, gıda, battaniye ve kıyafet gibi yardımları toplamaya başlayan dernek üyeleri, Halep´teki sivillerin bir nebze olsun yaralarını sarmayı amaçlıyor.

Kampanyaya destek veren Darende Kaymakamı Ali Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt genelinde başlatılan yardım kampanyasına Darendeli hemşehrilerinin de duyarsız kalmayarak örnek bir dayanışma sergilediklerini söyledi.

Yardımda bulunanlara teşekkür eden Türk, "Halep´teki soydaşlarımıza acil destek olmamız gerekiyor. Kampanyayı başlatan Din Görevlileri Derneği´ni kutluyorum. Bu örnek davranış ilçemiz vatandaşlarının da hissiyatına tercüman olmuş. Görüyoruz ki çığ gibi büyüyen bir yardım organizasyonuna dönüşmüş. Oradaki soydaşlarımızın bu yardımlara ihtiyaçları var. Darendeli hemşehrilerimizin hassasiyetinin artarak devam etmesini bekliyoruz. Rabbim yapılacak yardımları şimdiden dergâh-ı izzetine kabul buyursun." dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Erden de toplanan yardımların İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Hatay´a, oradan da Türk Kızılay vasıtasıyla Halep´e ulaştırılacağını aktararak, "Yardım kampanyasına ilçemizdeki din görevlilerinin desteğiyle başladık. Kampanyayı sosyal medyadan duyurduk ve gerek görevlilerimiz gerek vatandaşlarımız anında geri dönüş yaparak kampanyamıza destek verdi. İlçemizde görev yapan tüm imamlar un bağışında bulundu. Bine yakın vatandaş da un, gıda ve kıyafet desteği veriyor. Şimdiye kadar 30 ton un ve 2 ton gıda toplandı. Bin adet de kıyafet paketlendi." diye konuştu.

Kampanya kapsamında 6 Ocak 2017 tarihine kadar yardımların toplanacağı belirtildi.