Darende´den şehitlere anma

Darende`den şehitlere anma

Darende´den şehitlere anma
4.06.2010 14:42:00 2379 0

Darende`de İsrail`in Gazze`ye yardım götüren gemilere saldırısında yaşamını yitiren ve İskenderun’da şehit edilen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kendilerine ‘Zulme Tepki Heyeti’ adını veren Darende Sivil Toplum Gönüllüleri’nin organizesiyle Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, şehitleri anmak amacıyla bir eylem gerçekleştirdi. Darende’deki 12 sivil toplum kuruluşunun katıldığı eylemde ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıyan vatandaşlar, İsrail’in eylemini kınadı. Eyleme AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Memur-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Toprak’ın yaşanan olaylara tepkisiz kalınmayacağını ifade eden konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Darende Sivil Toplum Gönüllüleri adına bir konuşma yapan Murat Gülöz, bölge Müslümanları ve Müslüman milletler olarak, dayanışma sağlanmadığı sürece, taşeron terör örgütlerinin saldırısından kurtulmuş olunmayacağını ifade etti.

Gülöz; “Gün birlikte olma günü, gün dayanışma içerisinde olma günü, gün ümmet olma bilinciyle yeniden kendine gelme günüdür. Bu menfur hadiseler de göstermiştir ki, Müslümanlar kendi birliklerini oluşturmadan, birbirlerine yaklaşımlarını ıslah etmeden, niyetlerini gözden geçirmeden dünya çapında etkin olma, büyük hadiselere müdahale etme ve hepsinden önemlisi yeryüzünün herhangi bir yerindeki zulme dur deme imkân ve yeteneğinden yoksun kalmaktadırlar. Yine anlaşılmıştır ki, batı menşe’li kurulan uluslararası örgütler sadece kendi menfaatlerini, kendi insanlarını ve kendi hegemonyalarını korumak için vardırlar. Tüylerine bir zarar dokunduğunda dakikasında toplanıp karar alabilen BM Güvenlik Konseyi gibi teşkilatlar, söz konusu Müslümanlar ve masum insanlar olunca ite-kaka toplanmakta, zoraki karar almakta ve isteksiz davranmaktadırlar. Menfur ve korsan eylemleri de, bunlara çanak tutan, savunan, işbirliği yapan ve terörü meşrulaştırmaya çalışan yerli işbirlikçilerini de lanetliyoruz” dedi.

Bu ve benzeri eylemlerden dolayı İsrail’in asla terörist tavırlarından vazgeçmeyeceğini bildiklerine işaret eden Murat Gülöz; “Bunun farkındayız. Ancak milli ve dini duyarlılıklarımızı diri tutmak, hesaplı hareket etmek ve yapılan terörist saldırılara nefretlerimizi göstermek adına buradayız” diye konuştu.

İsrail mallarının boykot edilmesini de isteyen Gülöz konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Alış-veriş yaparken İsrail patentli, Yahudi menşe’li ürünleri almayalım. Millet olarak bir duruşumuz olsun. Yapılanlar insanlığa ve insanlığımıza ders olsun. Milletimizin başı sağolsun!”

Konuşmanın ardından saf tutan vatandaşlar gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra şehitler için dua etti. Meydanda toplanan vatandaşlar olaysız dağılırken, İsrail mallarının yazılı olduğu bir bildiri dağıtıldı.

Eyleme destek veren kuruluşlar şu şekilde; “Memur-Sen İlçe Temsilciliği, Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası), Diyanet-Sen (Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası), Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, MAKİAD (Malatyalı Aktif İş Adamları Derneği), Güldeste Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Veren Eller Derneği Temsilciliği, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği, İrfan Mektebi Dergisi Temsilciliği, Yeni Dünya Dergisi Temsilciliği, Özgün İrade Dergisi Temsilciliği”

Haberin fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3414662


Anahtar Kelimeler: