Gençlerin gösterisi büyüledi

Gençlerin gösterisi büyüledi

Gençlerin gösterisi büyüledi
Gündem 19.05.2010 12:59:00 1893 0

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Darende`de de törenlerle kutlandı. Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Türk gençliğinin daima uyanık durması gerektiğini bildirerek, “Gençlerimiz karanlıklara düşmemek için 19 Mayıs 1919 meşalesinin yanından asla ayrılmamalıdır. Sevgi ve saygıyla birbirimize sarılmalıyız” dedi.

Darende’deki törenler Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Törenler güreş alanında devam etti.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık öğrenciler ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin konuşmalar yapılıp şiirler okundu.

Öğrenciler adına konuşma yapan Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Özbey Türk gençliği olarak milletimizi hak ettiği aydınlık yarınlara ulaştırmakta kararlı olduklarını söyledi.

Osman Özbey; “Bugün ayakta kalma mücadelesi cephelerde değil, ekonomi, sanayi, üretim, bilim ve teknolojide veriliyor. Bu gerçeği hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletimizin geleceğe yolculuğunu bu hakikatin ışığında gerçekleştirmeye bütün Türk gençliği kararlıdır” dedi.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da yaptığı konuşmada, “Bugün Orta Asyadan çıkıp Avrupa içlerine kadar giden üç kıtada at oynatıp koşturan bir milletin bitkin düştüğü anda Mustafa Kemal’in İstanbul’dan çıkıp Samsun’a vardığı 19 Mayıs 1919 kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür. Yıllardır hür yaşamış ve hür yaşayacak olan bir milletin dünyaya haykırdığı, yurdun dört bir yanının düşmanlarla çevrildiği günde, ‘Ben hür yaşadım, hür yaşarım’ denildiği gündür” dedi.

Ülkemizin, çok zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kurulduğuna dikkat çeken Tarak; “İstikbalimiz olan sizleri çalışkan, maharetli, sağlıklı gördüğümüzde kendimizi mutlu hissediyoruz. Türk gençliği daima uyanık durmalıdır. Karanlıklara düşmemek için 19 Mayıs 1919 meşalesinin yanından asla ayrılmamalıdır. Sevgi ve saygıyla birbirimize sarılmalıyız” diye konuştu.

Vatandaşlar öğrencilerin hazırladığı gösterileri dikkatle izledi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayınız

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3239111


Anahtar Kelimeler: