Gençlik haftasında vatandaş yürüdü

Gençlik haftasında vatandaş yürüdü

Gençlik haftasında vatandaş yürüdü
Gündem 17.05.2010 16:30:00 1568 0

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende’de, 17 Mayıs 2010 günü yerel yöneticiler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı “Atatürk’ü Anma ve Halk Yürüyüşü” yapıldı.

Hükümet Konağı önünde başlayan törende Kaymakam Murat Uzunparmak tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu. Törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Akalın bir konuşma yaptı. Akalın, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiğini bildirdi.

Cumhuriyet omuzlarda yükselecek

Zeki Akalın; “Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluktur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız” dedi.

Kortej yürüyüşü yapıldı

Konuşmanın ardından oluşturulan kortej şehir içerisinde yürüyüş yaptı. Kaymakam Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkanı İsa Özkan, resmi kurum müdürleri, okul idarecileri, sivil toplum örgüt başkanları ve çok sayıda vatandaş yürüyüşe iştirak etti. Öğrencilerin büyük bir Türk Bayrağı açarak önde ilerlediği korteje vatandaşlar da katıldı. İlçe genelindeki lise düzeyindeki okullar öğrencileriyle birlikte korteje katılarak birlik gösterisinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: