Alt yapısına 4 milyon ödenek ayrıldı

Alt yapısına 4 milyon ödenek ayrıldı

Alt yapısına 4 milyon ödenek ayrıldı
Gündem 6.05.2010 09:51:00 2010 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, 16 yıl önce kurulma çalışmaları başlatılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne 2010 ve 2011 yılları için 2’şer milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Müteşebbis heyeti oluşturulan OSB’nin yer seçiminin Bakanlıkça onaylandığı ve yaklaşık 50 hektar alana ait parselasyon planı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Uzunparmak alt yapı ihalesinin 25 Mayıs günü Ankara’da yapılacağını belirtti.

Müteşebbis Heyet Üyesi Uzunparmak; “Önümüzdeki günlerde parsel tahsislerine başlanması beklenirken, geçen yılsonuna kadar 718 bin TL harcama gerçekleştirilen Darende OSB`ne Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca bu yıl için 2 milyon TL ödenek ayrıldı. Proje maliyeti 6 milyon 117 bin TL olan OSB’nin 2012 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor” dedi.

Kaymakam Uzunparmak, yerleşime açık bir yer haline gelen `Darende Organize Sanayi Bölgesi`ne fabrika kurmak isteyen müteşebbislerin ihtiyaçları doğrultusunda alt yapı hizmetlerinin ihaleye çıkmasıyla önemli bir adımın daha geride kalacağına vurgu yaptı. Murat Uzunparmak; “Üretime başlandığında zamanla ayrı bir şehir haline gelmesi beklenen Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasıyla minibüsçüsünden lokantacısına kadar herkese katkı sağlayacak. İş adamları bölgeye gelip üretime başladıklarında yörede bulunan insanlar devletten yardım beklemek yerine kendi alın terleriyle para kazanacak” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: