Satıcılar çaresiz

Satıcılar çaresiz

Satıcılar çaresiz
Gündem 6.05.2010 09:43:00 2284 0

Malatya Valiliği il genelindeki çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Darende’nin Balaban ve Aşağıulupınar Beldeleri ile Yukarıulupınar Köyü güzergâhındaki kayısı satış büfelerini, ‘Trafik akışını tehlikeye düşürdükleri ve görsel açıdan uygun olmadıkları’ gerekçesiyle mühürledi. Geçimini kayısı satışı yaparak sağlayan insanların 25 civarındaki büfesinden bazılarına ceza kesilerek satışları da engellendi.

Valiliğin güvenlik güçleri nezaretindeki bu yaptırımını ‘şık’ bulmayan büfeciler, belirlenecek yerlere tip proje ile ahşaptan yeni işyerleri yaptırmaları izniyle kendilerine kayısı satışına müsaade edileceğinin tebliğ edildiğini kaydetti.

Doğu’yu Batı’ya bağlayan Malatya-Darende karayolu üzerindeki büfelerin kapatılmasının bu işle geçimini sağlayanları sarstığını bildiren Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz, tip proje ile yapılması istenilen yeni büfeleri yapmaya herkesin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Valiliğin çok sayıda insanın ekmek kapısına kilit vurduğuna dikkat çeken Başkan Gürbüz; “Kayısının daha hijyen bir şekilde, uygun yerlerde trafik akışını engellemeyecek biçimde satılması hedeflenerek yeni bir uygulama başlatıldı. Karayolları sınırının 5 metre gerisine satış için izin verilecek, o da yapılan genişletme çalışmalarıyla çok kısıtlı bir alanı kapsamaktadır. Elbette ki herkes gibi bizlerde Malatya’mızın simgesi olan kayısı ve ürünlerini çok güzel şartlarda pazarlamak isteriz ama bu insanlar zaten dar gelirli oldukları ve imkanları ancak buna yettiği için bu işi yapıyor. Çözüm olarak hepsinin bir arada bulunacağı etrafında dinlenme alanları, yoldan geçenlerin ihtiyaçlarını giderebilecekleri güzel bir tesis yaparak hem düzgün, hem göze hitabeden, hem de kayısı ve yöresel ürünlerin satışlarının toplu halde yapılacağı bir mekan oluşturulabilir” dedi.


Anahtar Kelimeler: