Kaymakam muhtarlara anlattı

Kaymakam muhtarlara anlattı

Kaymakam muhtarlara anlattı
Gündem 6.05.2010 09:37:00 1637 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak köy muhtarları ile toplantı yaparak 2010 çalışma döneminde İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi. İlçe Özel İdare Müdürü ve İl Genel Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantıda muhtarlar köylerindeki sıkıntıları dile getirdi.

Kaymakam Uzunparmak, KÖYDES programı ile 2010 çalışma döneminde 780 Bin TL’lik bir yatırım gerçekleştirerek alt yapı hizmetlerinde köylerin, içme suyu, yol ve kanalizasyon gibi eksikliklerini gidermeye gayret edeceklerini söyledi.

Garip bir uygulama olarak köylerin değişik yönlere giden yolları olduğunu gördüğünü her birinin asfaltlanmasının istendiğini ifade eden Uzunparmak; “Köylerin merkeze en yakın olan yolları asfaltlanmalıdır. Farklı güzergâhlardan giden veya başka yerlerle olan bağlantı yollarının asfaltlanmasını istemek abesle iştigaldir. Köyleri gezince görüyorum, zamanında her bir yerden bir yol açılmış, böyle olunca vatandaş da tarlasına giden yolun asfaltlanmasını istiyor” dedi.

Muhtarların köyleriyle ilgili taleplerini de dinleyen Murat Uzunparmak, ilçe genelindeki 45 köyün içme suyu sorunu olmadığını yalnızca 2 köyde kaynak bulunamadığı için problem yaşandığını onun dışında bütün yerleşim birimlerinde evlerdeki çeşmelerden suyun aktığını belirtti. Köylerin yarısının kanalizasyonun tamamlandığını kalan yarısı için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Uzunparmak, stablize yol, birinci ve ikinci kat asfalt çalışmalarının da Ağustos ayında planlanan doğrultuda gerçekleştirileceğini vurguladı.

Kaymakam Uzunparmak; “Muhtarlarımız aynı anda üç beş talebi birden isteyince hiç biri olmuyor, köyünüzün acil ve en önemli ihtiyacı ne ise önce onu isteyin. Belirlenen ihtiyaç gerçekleşsin sonra diğerini, sonra bir diğerini yaptırın. Öncelikle zaruri ihtiyaçları tespit ederek yaptırıp sonra da köy konağı, yolların kilitli parkeyle kaplanması yada ihtiyaç duyulan başka bir talep neyse onun gerçekleşmesini isteyip, konuyu takip edip hakkaniyet ölçüsü içerisinde yapılmasını sağlamak muhtarlarımızın görevidir. Bir köyümüzün içme suyu yokken, bir köyümüzün yolu bitirilmemişken, taşıma kapsamındaki köy yolları sıkıntılıyken diğer ihtiyaçları karşılamak hoş olmaz. Biraz da vicdanlı olmak lazım, bazen fedakarlık da yapmak lazım. Neticede seçimle geliyorsunuz, köylerinizdeki vatandaşlar sizlerden hizmet bekliyor ama siz dürüst, doğru davranırsanız emin olun yine kazanırsınız. Yeter ki önceliklerinizi belirleyin, hedefinize teker teker ulaşmaya çalışın” diye konuştu.

Toplantıda İl Genel Meclis Üyeleri, Burhan Ayhan, Mehmet İnci ve Hacı Bozkurt’ta söz alarak çalışmalarına ilişkin bilgiler verip, muhtarlarla birlikte eksik hizmetlerin tamamlanması konusunda göreve her zaman hazır olduklarını bildirdi.

Ayrıca toplantıda Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimleri de yapıldı. Bir yıl görev yapacak olan ve yatırım programlarını görüşecek olan birlik üyeliklerine İl Genel Meclis Üyeleri, Burhan Ayhan ve Mehmet İnci ile birlikte muhtarlardan Zeki Bozkurt ve Ş. Hamit Özdemir seçildi.

Toplantının ardından muhtarlara yemek ikramında bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: