Sulama için yeni bir proje

Sulama için yeni bir proje

Sulama için yeni bir proje
Gündem 6.05.2010 09:35:00 1913 0

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Burhan Ayhan, Günpınar Köyü’nden başlayarak ilçeye bağlı merkez mahallelerinden Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmetpaşa, Kaldırım, Nadir, Sandıkkaya ve Uluveren’i kapsayan 15 bin dekarlık alanı sulayacak devasa bir sulama projesinin ihale edildiğini söyledi.

Burhan Ayhan, sulama projesini İl Özel İdaresi’nin İller Bankası’ndan kredi kullanarak sağladığı kaynakla 584 bin 868 TL bedelle ihale ettiğini kaydederek, çalışma tamamlandığında ilçedeki arazilerin büyük bir kısmının sulanabileceğini bildirdi. Ayhan açıklamasında; “Günpınar’dan başlayan ve kapalı sistemle Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmetpaşa, Kaldırım, Nadir, Sandıkkaya ve Uluveren Mahallelerini kapsayan proje 15 bin dekar alanın suyla buluşmasını sağlayacaktır. Bu proje Darende’nin hem ekonomik alanda gelişmesi hem de daha yeşil bir çehreye kavuşmasına olanak tanıyacaktır. Vatandaşlarımızın yıllardan beri beklediği bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Burhan Ayhan ayrıca Heyiketeği Mahallesinde 450 dekar alanın sulama ihtiyacını giderecek olan daha önceden planlanan ancak bugüne kadar herhangi bir hareketlilik gözlenmeyen projeye de 72 bin 795 TL ödenek tahsis edildiğini belirtti. Ayhan açıklamasının devamında; “Irmaklı Köyü’müzde 7 bin dekar alanı sulayacak projeye 368 bin 975 TL, Ilıca Beldemizdeki basınçlı sulama tesisine 573 bin 757 TL ve Güdül-Karadiğin sulama projesine de 372 bin 742 TL ödenek tahsis edilmiştir. 2010 yılı için Darende’nin sulama projelerine toplam da 1 milyon 973 bin TL ödenek verilmiştir. Darende için yaklaşık 2 milyon TL’yi bulan projelerin ihalelerinin ardından yapımlarına hemen başlanılacaktır. Bu çalışmalarla çok sayıda vatandaşımızın sulamadan kaynaklanan sorunu son bulacaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: