Köylere alt yapı hizmeti

Köylere alt yapı hizmeti

Köylere alt yapı hizmeti
6.05.2010 09:33:00 2401 0

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Burhan Ayhan, 2010 döneminde Darende’ye yapılacak yatırımların belli olduğunu ve Ağustos ayı sonu ile tamamlanması planlanan çalışmalarla içme suyu başta olmak üzere birçok alt yapı sorununun biteceğini söyledi.

Burhan Ayhan İl Özel İdaresi’nin yeni bir çalışma sistemine geçerek bütün araç ve ekipmanlarıyla her ay bir ilçede faaliyet göstererek planlanan bütün işleri yapacağına dikkat çekti. Çekilen kura sonucunda Darende’ye Ağustos ayının düştüğünü ifade eden Ayhan, stablize yollar, 1. kat ve 2. kat asfalt çalışmalarının belirlenen süre içerisinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ayhan; “Darende’de bu yıl Kölükler 2 km, Nurkuyusu 2 km, Ayvalı-Şeref 6 km ve Barındır-Şahinler yolu 5 km olmak üzere toplam 15 km stablize yol yapılacaktır. 1.5 km Akova-Suçatı ve 2.5 Irmaklı-Başkaya köy yollarında 1. kat asfaltlama ile Ilıca-Günerli arası 5 km, Karaoğuz-Başdirek arası 4 km, Yeşiltaş 1.5 km, Akova 1 km ve Hisarcık 1 km olmak üzere 12.5 km de 2. kat asfalt kaplama gerçekleştirilecektir. Darende’de toplamda 31 km yol yapım, asfaltlama ve güzergah düzenleme çalışması planlanmıştır” dedi.

İl Özel İdaresi tarafından 7 köyde içme suyu şebekesi kurma, güçlendirme ve yenileme çalışması yapılacağını da bildiren Burhan Ayhan; “Ozan 68 Bin TL, Yukarıulupınar 58 Bin TL, Sakarya 40 Bin TL, Karabayır 14 Bin TL, Karabacak 12 Bin TL, Çınar 12 Bin TL, Karşıyaka-Güdül 6 Bin TL olmak üzere toplamda 210 Bin TL’lik ödenekle içme suyu ihtiyaçları giderilecektir. Ayrıca Bayındırlık ve İskan Bakanlığı gönderdiği 210 Bin TL ödenekle Kaymakamlığa ihalesini yaptırdığı Gaziköy, Yazıköy, Barındır (Şahinler), Günerli (Ordu) ve Üçpınar köylerinin kanalizasyon şebekelerinin tesis edilmesini sağlayacaktır. Bu çalışma ile 5 ayrı yerleşim birimimiz daha kanalizasyona kavuşacaktır” diye konuştu. Ayhan 45 köyümüzden sadece 8’inde kanalizasyon bulunmadığını onlarında önümüzdeki süreçte tamamlanmasına gayret göstereceklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: