Mulla Şahbaz´ın örnek davranışı

Mulla Şahbaz`ın örnek davranışı

Mulla Şahbaz´ın örnek davranışı
Gündem 6.05.2010 09:31:00 4204 0

Fabrikası Eskişehir’de bulunan, iç piyasanın yanı sıra yurtdışına da mal ihraç eden Asya Halı’nın patronu Mulla Şahbaz, doğduğu toprakları unutmayarak, Darende’ye 7 bin 500 fidan gönderdi. Eskişehir’den tır ile gönderilen fidanlar, Şahbaz’ın doğduğu köy olan Başkaya ile birlikte 7 köyün yamaçlarına dikildi. Ağaçlandırma çalışmalarına katılan Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, “Doydukları yerden doğdukları toprakları unutmayan Şahbaz ailesi eğitim başta olmak üzere daha önce sağladıkları hizmetlere ağaçlandırma gibi toplumsal faydası olan bir güzelliği daha katarak örnek olmuşlardır” dedi.

Vatandaşlar tarafından Başkaya Köyü yamaçlarında sürdürülen fidan dikimlerine Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Koray Kartal’da katıldı. Başkaya Muhtarı Osman Buluş, Mulla Şahbaz’ın gönderdiği fidanlarla köyün çıplak olan amaçlarının yeşereceğini ve her zaman desteklerini gördükleri aileye minnet duyduklarını bildirdi.

Şahbaz’ın ağabeyi olan ve uzun süre köyde Muhtarlık yapan Mehmet Şahbaz da, aile olarak doğup büyüdükleri köye maddi ve manevi desteklerini sürdürdüklerine dikkat çekerek, “İmkânlarımız elverdikçe Başkaya’ya hizmet etmeye devam etmeye çalışacağız. Köyümüzle birlikte civardaki yedi ayrı yerleşim biriminde toplam 25 dönüm alan ağaçlandırılmaktadır” dedi.

Fidan dikimlerine katılan Kaymakam Uzunparmak ise; “Şahbaz’lar köydeki 10 derslikli okul ve lojmanını yaptırarak, güzel bir vefa örneğini sergilemiştir. Maddi imkanları yerinde olan işadamlarımız doğdukları yerlere yatırımda bulunsa köylerinizin bir çok eksikleri giderilmiş olur. Devletimizin imkânları ölçüsünde gerekli yatırımları yapmaktadır ama halkamızın katkısı da önemsenecek kadar büyüktür. Ben bir kez daha Başkaya Köyü’müze yaptıkları değerli katkılarından dolayı Şahbaz ailesi ve bu ailenin temsilcisi Mulla Şahbaz’a teşekkür ederim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: