Peygamberimiz anıldı

Peygamberimiz anıldı

Peygamberimiz anıldı
6.05.2010 09:02:00 1932 0

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende’de Anadolu Gençlik Dergisi temsilciliği tarafından bir program düzenlenerek Hz. Muhammed’in örnek hayatı anlatıldı. Programda bir konuşma yapan Abdulcelal Kaçar, İslam coğrafyasında çekilen sıkıntı ve ıstırapların O’nun sünnetlerinin terk edildiğinden kaynaklandığını söyledi.

Darende Esnaf Kefalet Salonunda 11 Nisan günü düzenlenen programa Yenice Belediye Başkanı Ufuk Yücel, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, Saadet Partisi Darende İlçe Başkanı Vehbi Hafif, bazı sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Gençlik Dergisi Darende Temsilcisi Hamit Özbey, programın açılışında yaptığı konuşmada “Bulunduğumuz maddi ve manevi bunalımlardan kurtulmanın tek yolu, Hz. Muhammed’e tabi olmak, O’na tutunmak, teşvik ve tebliğleri ile temsil ettiği dini yaşamaktan geçmektedir” dedi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk de, ahlaki çöküşlerin toplumları sarstığı dönemlerde yaşanan buhranların bir benzerinin günümüzde cereyan ettiğine dikkat çekti. Asiltürk; “Çağın gürültüsü ve karanlıkların içerisinde O’nun sesini duymak ve ışığını taşımak insanlık için terk edilmez bir görev olmalıdır” diye konuştu.

Hz. Muhammed’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından izleyicilere hitabeden Abdulcelal Kaçar, dinin bir kimlik olduğunu ve yeryüzüne indirilen son dinin peygamberi Hz. Muhammed’e tam manasıyla bağlananların ahirette bu kimlikle tanınacağına işaret etti. Dünyada yaşarken de insanların İslam kimliğine göre hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Kaçar; “Bugün İslam coğrafyasında çektiğimiz sıkıntı ve ıstıraplar O’nun sünnetlerinin terk edilmesinden kaynaklamaktadır. Bizim şanlı ecdadımız 630 yıl onun hayatını yaşantılarına tatbik ederek, sünnetinden ayrılmayarak dört kıtaya hükmetmişti ama maalesef bugün Peygamberimizi anlamakta dahi güçlük çeken insanların sayısı artar oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ezgi sanatçısı Umut Mürare bir konser verdi.


Anahtar Kelimeler: