Allah rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin
Vefatlar 6.05.2010 08:08:00 8009 0

Yenice eski Belediye Başkanı Mehmet Yücel`in annesi, Saadet Partisi Darende ilçe Başkanı Vehbi Hafif ve işadamı Mehmet Güler’in kayınvalidesi Hatice Yücel vefat etmiştir.

 

Darendeli Gazetesi`nin kurucusu Cengiz Özer`in Osmaniye`de ikamet eden annesi Elife Özer (87) vefat etmiştir.

 

Hacılar Sıragöz Mahallesi sakinlerinden, merhum Hüseyin Hilmi Özkan’ın oğlu, merhum Rıfat, Kemal ve Bekir Özkan’ın kardeşi, Emine, Müzeyyen, Günay, Necmi, (Doktor) Nami ile (inşaat Yüksek Mühendisi) Lütfü Özkan`ın babaları, Öncü Süper Market Sahibi işadamı Raşit Akyol, Eczacı Memduh Sarılar ve Cavit Kuşakçı`nın kayınpederi, Hayri ve Eczacı Şahin Özkan’ın amcaoğlu, Hatice Özkan Hanımefendinin eşi; Ali İhsan Özkan (78) ikamet ettiği Sivas’ta vefat etmiştir. Bir süredir evinde tedavi gören Ali İhsan Özkan’ın cenazesi Sivas Ulu Camii’nde kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verildi. Özkan’ın cenazesine Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ve hemşehrilerimiz başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaldırım Mahallesi sakinlerinden Hacı Kavlak’ın oğlu merhum Gazi Kavlak’ın damadı, İrfan Şekeroğlu, Metin Baykal Emekli öğretmen Mehmet Ulu`nun kayın babası, Hacer Sandıkkaya ile Cennet Akkaymak ve Emekli Ziraat Teknisyeni Necati Kavlak’ın Ağabeyi, Zahide, Nahide, Dönecan, Alaattin, Halime, Mehmet ve Bilal Kavlak`ın babaları, Kifayet Kavlak hanımefendinin eşi Celal Kavlak (73) Osmaniye`de vefat etmiştir.

 

Sayfiye Mahallesi`nden, merhum Ahmet Ocak’ın oğlu, merhum Hizbullah Ocak`ın damadı, Mehmet Ocak’ın kardeşi, Kazım, Celal ve Cevdet Ocak’ın eniştesi, Yakup, Ayfer ve İsmail Ocak’ın babası, Ayşe Ocak hanımefendinin eşi, Nasrullah Ocak (74) Adana`da vefat etmiştir.

 

Irmaklı Köyünden Mustafa Güleç`in yeğeni ve gelini, Ali Akan`ın kızı, Ayşe, Fadime ve Esme Alkan`ın kardeşi, Darende`nin milli kültür elçisi şair merhum Hacı İbrahim Güleç (Aşık Beyani)`in eşi, Zeynep, Pembe, Aynur, Latife ve Murat Güleç`in anneleri Döndü Güleç (76) kanser hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Malatya`da tıbbi yönden yapılacak bir durum kalmaması üzerine evine getirildikten çok kısa bir süre sonra vefat etmiştir.

 

Darende’nin İbrahim Paşa Mahallesi`nden, merhum Çolakların Hacı Hüseyin Girgin’in torunu, Emekli Astsubay Muharrem Girgin ile Nurten hanımefendinin kızı, Cihat, İzzet ve Hüreyre Girgin’in kardeşi Umut Günbatar’ın eşi Ceyda Girgin Günbatar (25) iki aylık kızı Miyesse Ecri’nin sevgisine doyamadan rahatsızlığı sonucu hayatının ve evliğinin baharında İstanbul`da vefat etti. Merhumenin cenazesi Mersin Mezitli mezarlığında toprağa verildi.

 

Darende’nin Beybağı Mahallesinden merhum Mustafa Kızmaz’ın oğlu. Mehmet Özoğlu, Dursun Bedir, Aziz Kızmaz, İsak Yüzer, Bilal Kıdık ve Ahmet Kurtbağı ile Süheyla, Kafiye ve Meral Kızmaz hanımefendilerin kayın babası. Mehmet Kızmaz ile Münevver (Sultan) ve Gülbeyaz (Poyraz)ın kardeşi. Hulusi Kızmaz ve Din görevlisi Hacı Kızmaz ile Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kızmaz`ın babası. Adni Bani Kızmaz hanımefendinin eşi, Darende Esnaflarından Ahmet Kızmaz vefat etmiştir.

 

Heyiketeği Mahallesinden muallim Halil Efendinin gelini (Kasap) Mustafa Yurdakul`un eşi, Şemsi, Remzi, Nardane ve Fadime`nin anneleri Gülbeyaz Yurdakul (84) Malatya`da vefat etmiştir.

 

Merhum emekli Vali H. Ragıp Uğural ve merhume Ayşe Uğural’ın oğulları. Ayşe Deniz, Yavuz, Sibel, Arzu ve Nil Uğural`ın babaları, Gülden Uğural hanımefendinin sevgili eşi Ahmet Namık Uğural Ankara`da vefat etmiştir.

 

 

Ayvalı Beldesinden (Akkaş) Mehmet Tekin`in eşi Döne Tekin vefat etmiştir.

 

Ayvalı Beldesinden (Böcük) Mevlüt Tokgöz`ün eşi Sazey Tokgöz vefat etmiştir.

 

Yazıköy Köyünden Ankara`da ikamet eden merhum Ahmet Akdoğan`ın kızı, Türkan Akdoğan vefat etmiştir.

 

Yazıköy Köyü’nden İstiklal Gazisi merhum Hasan Akdemir’in gelini, merhum M. Ali Akdemir’in eşi, merhum Ramazan ve Mehmet ile Kemal, Seyfi ve Aslan Akdemir’in anneleri Emine Akdemir (80) Ankara’da vefat etmiştir.

 

Yeniköy Köyünden Mehmet Coşar`ın ağabeyi, Abdullah ve Hayrettin Coşar`ın babaları Elbistan`da esnaflık yapan Mustafa Coşar (80) vefat etmiş, merhum köyünde toğrağa verilmiştir.

 

Ilıca Beldesi’nden Yusuf Doğan’ın eşi, Mehmet, Aliseydi ve Bayram Doğan’ın anneleri Saadet Doğan vefat etmiştir.

 

Darende Şelale Eğitim Hizmetleri A.Ş Müdürü Alirıza Kızılboğa`nın Bingöl`de yaşayan annesi Emine Kızılboğa (75) vefat etmiştir.


Anahtar Kelimeler: