Başvurular başladı

Başvurular başladı

Başvurular başladı
Gündem 21.04.2010 13:09:00 2137 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçeye yapılacak 2. etap TOKİ evlerinin 5 Nisan’da başlayan başvurularının 15 Mayıs’a kadar kabul edileceğini söyledi. 11 bloktan oluşacak 372 konuttaki evlerin 84 metrekare kullanım alanlı olacağını kaydeden Başkan Özkan tek tip halinde projelendirilen 2. etabın Hacıderviş Mahallesi Sarıtepe mevkiine inşa edileceğini duyurdu.

Başkan Özkan 2. etap TOKİ evlerinde ödeme kolaylığı sağlandığına da dikkat çekerek; “Peşinat olarak kayıt sırasında 3 Bin TL, evin tesliminde de 3 Bin TL ödemek koşulu ile 15 yıl vadeli ve ayda 300-350 TL’lik taksitlerle büyük avantaj sağlandı. 5 Nisan’da başlayan başvurularla çok sayıda vatandaş kayıt yaptırarak 2. etap TOKİ’den Darende’de ev sahibi olmak için harekete geçti. Başvurular 15 Mayıs tarihine kadar sürecek, zaten sınırlı sayıda konut kaldı. 372 konut olarak planlanan proje başvuruların tamamlanmasının ardından hemen ihale edilerek yapılmaya başlanılacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacak” dedi.

Mayıs ayı sonunda 2. etabın ihale edilmesini beklediklerine vurgu yapan İsa Özkan, “TOKİ evlerinin Darende’de örneği var. Çok kısa sürede inşaat tamamlanarak vatandaşlarımız ev sahibi oldu. Gelen talepler üzerine girişimleri başlatarak 2. etabın gerçekleşmesini sağladık. Vatandaşlarımız kira öder gibi makul fiyatlarla ev sahibi olmaktadır. Uygulanan avantajların iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yer tespiti olarak seçtikleri Hacıderviş Mahallesi Sarıtepe mevkiinin ilçeye hakim bir noktada bulunduğunu çok güzel bir manzara ve temiz bir havaya sahip olduğunu ifade eden Özkan, ilçenin değişik yerlerine hareket kazandırmak amacıyla belli bir plan doğrultusunda şehri düzenlemeye çalıştıklarını belirtti.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin Ziraat Bankası Darende Şubesi’ne peşinatı yatırarak, aldıkları dekontla Belediye’de ilgili formları doldurup kayıt yaptırılabileceğini söyleyen İsa Özkan, ilçede yakını veya vekalet verecek kimse bulamayanlara yardımcı olduklarını ve vatandaşları ev sahibi olma fırsatını kaçırmamak için geç kalmamaları konusunda uyardı. 

 


Anahtar Kelimeler: