Kutlu Doğum konferansı

Kutlu Doğum konferansı

Kutlu Doğum konferansı
Gündem 19.04.2010 14:44:00 1739 0

“Modelimiz o’nun ahlakı olmalı”

Darende’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara yönelik bir konferans programı düzenledi. Kutlu Doğum Programında konuşan Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk Hz. Muhammed’in yaşantısından örnekler vererek; “Getirdiği dine inanan insanlar olarak hayatımızın her safhasında O’nun ahlakını model olarak almalıyız” dedi.

Esnaf Kefalet Salonunda 19 Nisan günü yapılan programa Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılınçer, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, resmi kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan programda ilçede görevli imamlar tarafından oluşturulan koronun ilahiler seslendirilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan Kutlu Doğum sinevizyonu izletildi.

Peygamberimizin Örnek Ahlâkı konulu bir konferans veren Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk günümüzde toplumun büyük bir kesiminin medya aracılığıyla izlediği pek çok ünlü ismin huzuru olmadığını, gayri ahlaki yaşadığının görüldüğünü söyledi. Müftü Türk; "Eğer toplum olarak onlara özenirsek, bizde huzursuz ve mutsuz oluruz, çünkü artık insanlar Hz. Muhammed’in sünnetinden, güzel gelenek ve yaşantı tarzından uzaklaştıkça kalbi kararmakta ve mutsuz olmaktadır. Onun için inanan insanlar olarak Hz. Peygamberin örnek hayatını model olarak yaşantımıza uyarlamalıyız. Birçok şeyi yaparken kendimize, ‘acaba Peygamberimiz olsa bunu nasıl yapardı, böylesi bir olayda nasıl tavır takınır ve hareket ederdi’ diye sormalıyız" dedi.

Türk devamla; "Her yeni gün yeni fırsatlarla doludur. Bu fırsatları lütfen kendiniz için en güzel şekilde değerlendiriniz. Yaşadığımız hayat bir kitaptır. O kitabı en güzel şekilde okumalı ve anlamalıyız. Yaşadığımız hayat sevgidir. Sevip sevilerek tadını çıkartmalıyız. Yaşadığımız hayat bir mücadeledir güçlüklere sabırla göğüs germeliyiz dikkat ediniz. Düşüncelerinize dikkat ediniz. Sözlerinize, davranışlarınıza alışkanlıklarınıza dikkat ediniz. Karakterinize dikkat edin kaderiniz olur. Peygamberimizin bize bıraktığı en değerli miras Kur-an ve sünnettir" diye konuştu.

Programın sonunda Darende Belediyesi tarafından tüm katılımcılara karanfil dağıtılırken, Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk de protokole gül takdim etti.

 


Anahtar Kelimeler: