İnce; ´"Tek Darende´yi özledim´"

İnce; `"Tek Darende`yi özledim`"

İnce; ´
13.02.2008 14:09:00 3419 0

Darende Zengibar Karakucak ve Kültür festivallerinde iki yıl üst üste ağalık yapan eski ağa Mehmet İnce, gariban insanların elinden tutuyor, ihtiyacı olan okullara maddi yardımlarda bulunuyor.

52. ve 53. Zengibar Güreşlerinin ağası olan Mehmet İnce yaptığı sosyal yardımlarla boş durmuyor. 2 yıl yaptığı ağalık sürecinde yetkililerin ilçeye bir tane güreşçi kazandıramadıklarından dert yanan eski ağa İnce yaptığı açıklamada, "Ben yıllarca gurbette memleket hasreti çeken bir Darende aşığıyım. Benim gönlümde Darende köyü ile merkezi ile birdir ve tektir. Ben tek bir Darende’yi özledim. Geçmiş dönemlerde köylüler hep hor görüldü. Köylünün yükselmesi bir yerlere gelmesi çok abes karşılandı. Bende iki yıl ağalık yaptım bir köylü olarak ama hiçbir zaman ayrım yapmadım. Amacım ilçede ki ayrımcılığı bitirmek ve ilçemizin adını güreşlerlede duyurmaktı. Darende’nin güreşçileri olsun ve farklı yerlerde yarışsın şampiyon olsun isterdim. Ben yine ağa olacaktım ama son güreşlerde ayağa katlım bir baktım arkama ki, beni bin kere devirecek onlarca zenginlerimizden hiç biri yok. O zaman kendime bir ihtar verdim. Bu sene sana ağalık yok. Ben yine olurdum da köylüyü sevmeyenleri meydanda görmeyince adaylıktan çekildim. Benim her şeyim feda olsun memleketime" dedi.

Okul yardımlarına da devam eden Ağa Mehmet İnce, " İlçemizin tek spor Kulübü olan Darendespor’a da desteklerimiz oldu. Ama ben güreşlerden alamadığım verimi okullardan alıyorum. Minik yavrularımıza elimdeki imkanlarım ölçüsünde yardımlarda bulunmaya çalışıyorum. O kadar istedik ilçeden güreşçi çıkartamadık ama olsun bende ilçemdeki ihtiyaç sahibi okullara yardımlarda bulunarak yeni filizlerin büyümesine vesile olarak bu özlemimi gidermiş olurum" dedi.


Anahtar Kelimeler: