Kanyon, cazibeyi artırdı

Kanyon, cazibeyi artırdı

Kanyon, cazibeyi artırdı
Gündem 5.04.2010 13:06:00 2313 0

Türkiye Kano ve Rafting Federasyonu As Başkanı H. Şafak Tatoğlu, Darende’de rafting yapılan Tohma Kanyonu’nda incelemelerde bulundu. Alternatif Sporların bir türü olarak yapılan raftingin heyecanlı bir spor dalı olduğunu ama her yerde uygun akarsu bulunmadığını, kaydeden Tatoğlu, bu konuda çok şanslı olan Darende’deki Tohma Kanyonunda ileriki aylarda rafting yarışmaları düzenlenmesi yönünde çalışmaları bulunduğunu söyledi.

Darende’deki rafting alanlarını gezen Kano ve Rafting Fedarasyonu As Başkanı H. Şafak Tatoğlu’na Kaymakam Murat Uzunparmak eşlik etti. Hacılar Mahallesi ve bir süre önce turizme kazandırılan Tohma Kanyonu’nu gezen heyet, rafting alanlarında detaylı incelemelerde bulundu.

Rafting, Darende’ye uygun

İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan H. Şafak Tatoğlu, kanyonun gizemli güzelliklerinin rafting sporlarına gösterilecek ilgiyle dünyaya açılacağını kaydetti. Tatoğlu; “Ülkemizde akarsu çok fazla ama rafting yapmaya her yer müsait değil. Burada yaptığımız incelemelerde Tohma Kanyonu’nun rafting yapmaya uygun olduğunu, bir süreden beri de bu sporun organizatörleriyle güzel bir şekilde icra edildiğini öğrenmekten büyük mutluluk duydum. Rafting deyince, akıllara coşkulu akarsular geliyor ama Anadolu’da bu anlamda uygun yerler var, Darende bunun bir örneğidir. Tohma Çayı, çok coşkulu olmasa da güzel bir güzergâhla kanyondan akıyor. Mevcut güzergâhı uzatmak için bir çalışma yapılması gerekiyor, inanıyorum ki, Darende bu spor dalıyla da adını duyurarak, gelen konuklarını memnun edecektir” dedi. Tatoğlu, ayrıca bir süre önce ilçemizde kurulan ‘Darende Rafting, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün bulunmasının da ayrı bir şans olduğunu sözlerine ekledi.

Turizmi geliştirecek

Darende’nin gelecekte en önemli ekonomik girdilerinin turizm ve buna bağlı etkinlikler olacağını vurgulayan Kaymakam Murat Uzunparmak ilçenin, son yıllarda turizmle adını duyurmaya başladığını belirtti. Tohma Kanyonu’nun turizme açılması ve burada rafting yapılmasıyla ilçenin turizm alanında kendini geliştirdiğine dikkat çeken Uzunparmak, Darende’nin turizmle gelişimini sürdüreceğine inandığını ifade etti.

Rafting yarışı yapılacak

Uzunparmak; “Sayın Valimiz Ulvi Saran’ın daveti üzerine ilçemize gelen Türkiye Kano Federasyonu Başkanı H.Şafak Tatoğlu Bey, mevcut kanyon içerisindeki rafting parkurunu inceledi. Sayın Tatoğlu yaptığı tespitlerle, ilçemizdeki Tohma Kanyonunun rafting yapılmaya uygun olduğunu, konunun uzmanı birisi olarak onaylamıştır. Ayrıca tarihinin bilahare belirleneceği bir zamanda ‘Sprint’ ve ‘Nehir İnişi’ dallarında rafting yarışmaları yapılabileceğini belirtmişlerdir. Bu da bizleri sevindirmiştir ve Darende’nin böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olması da bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: