Kültür Müdürü hayran kaldı

Kültür Müdürü hayran kaldı

Kültür Müdürü hayran kaldı
Gündem 5.04.2010 13:05:00 1704 0

Malatya’ya yeni atanan Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu Darende’ye yaptığı ziyarette ilçeyi gezerek, tarihi, kültürel ve turistik mekânlar hakkında bilgi aldı. Darende’yi yeryüzü cennetine benzeten Kabahasanoğlu; “Darende tarihiyle, tabiat güzellikleriyle güler yüzlü insanlarıyla cenneti hatırlatıyor” dedi.

Bu kadar güzelliği bir arada bulunduran bir yer görmediğini kaydeden yeni Kültür ve Turizm Müdürü Malatya’nın turizm değerleri arasında Darende’nin yerinin ayrı ve özel olduğunu söyledi.

Bahaettin Kabahasanoğlu; “Malatya’mızın aynı zamanda sembolü olan kayısıdan yılda yaklaşık 200 -250 milyon TL gelir elde edildiği biliniyor. Kayısıdan elde edilen gelire ilave olarak turizm gelirlerini de eklemek mümkündür. Malatya ve ilçelerindeki değerlerin tanıtımı çok önemli. Bu konuda Darende ilçesini takdir etmemek mümkün değil. Son yıllarda turizmle alakalı çok güzel projelere imza atılmış. Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi çevre düzenlemesi, Tohma çayında rafting yapılması ve daha bir çok proje Darende’yi cazibe merkezi haline getirmiş, konaklama ile ilgili alt yapının da hazır olması Malatya turizmi açısından sevindirici bir hadisedir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: