Öğretmenokulları günü

Öğretmenokulları günü

Öğretmenokulları günü
5.04.2010 12:53:00 2155 0

Öğretmen okullarının 162. kuruluş yıl dönümü Darende’de ikinci defa kutlandı. Önceki yıl eğitime başlayan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapılan törende öğretmen okullarının topluma kazandırdığı değerler anlatıldı.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve diğer yetkililerin katıldığı törende, sinevizyon sunumu ile öğretmen yetiştiren okullar tanıtıldı. Öğrencilerin şiirler okuyup, skeçler canlandırdığı programda bir konuşma yapan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Vahap Yıldız, eğitim olgusunun dünyanın her yerinde vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.

113 öğrencisi var

113 öğrencisiyle ülkemizdeki 219 Anadolu Öğretmen Lisesi’nden birisi olarak eğitim vermeye çalıştıklarına dikkat çeken Yıldız, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek öğretmen olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve de nitelikli bir okul toplumu oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Mesleki birikim kazandırılıyor

Yıldız; “Dünyanın her yerinde eğitim olgusunun vazgeçilmez unsuru olarak kabul edilen, öğretmenlerimiz için büyük bir anlam taşıyan bugünü birlikte kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı, birlik ve beraberlik duygularının gönüllere nakış nakış işlendiği, körpe beyinlerin, yurt ve insan sevgisiyle şekillendirildiği, kaybolup gidebilecek binlerce yeteneğin, şair, yazar, sanatçı, bilim adamı, kısaca aydın beyinlerin insanlığa kazandırıldığı eğitim yuvaları olarak, önemli ve toplumsal bir görevi yerine getirmektedir” dedi.

Emekli öğretmen Hasan Özkan da toplumun kaliteli yönetim anlayışıyla yetiştirilen öğretmenlerin özveriyle çalıştıklarını bu nedenle toplumda saygın bir yere sahip olduklarını söyledi.

Azalmayan coşku

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İ. Erdem Gülcü ise öğretmen yetiştirmede niteliğin önemsendiğini hatırlattı. Gülcü; “Büyük Atatürk’ün öğretmenlere duyduğu güveni boşa çıkarmayacak bir gençlik yetiştirme çabasını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da azalmayan bir coşku, inanç ve sevgiyle sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Törenin sonunda okul öğrencilerinden oluşan koro Öğretmen Marşı ve bazı şarkılar okudu.


Anahtar Kelimeler: