Denizli´de kermes

Denizli`de kermes

Denizli´de kermes
13.02.2008 14:00:00 4548 0

Denizli’de fakir öğrenciler ve ihtiyaç sahibi aileler yararına gıda, el işi ve hazır giyimden oluşan bir kermes açıldı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin eşi Ayşen Zeybekçi kermes açılışında yaptığı konuşmada Denizli’de Darendelilerin yoğunlukta olduğunu, çalışkanlıkları ve ticaretteki dürüstlükleriyle Darendelilerin örnek kişiler olduğunu söyledi. Denizli’de ilk defa eğitim, kültür, sağlık, sosyal ve hayri hizmetlerde öncü olan Hulûsi Efendi Vakfının Türkiye genelindeki açtıkları kermeslerin bir ilkini de Denizli’de açarak, Darendelilerin bir araya gelmesinde ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamada büyük etkisinin olduğunu söyledi.

Hulûsi Efendi Vakfı Hanımlar Komisyonuna bağlı olarak çalışan Denizli Şefkat Gülleri’nin organizesiyle kermesin açılışında konuşma yapan Şefkat Gülleri sorumlusu Aysel Sevinç ise, "Vakfımıza başvuruda bulunan öğrencilerden ihtiyaç sahibi olanlardan belirlediklerimize öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla burslar vermekteyiz. Denizli’de hanım kardeşlerimizin büyük emekleriyle açılan bu kermes ayrıca Darendeli hemşehrilerimiz arasında da büyük bir beğeniyle karşılanmıştır. Denizli’deki esnaflarımızın büyük destekleri olmuştur. Kermeslerimiz Türkiye genelinde devam etmektedir" dedi.

Eğitim gönüllüsü De-nizli’de yaşayan Darendeli bayanların böyle bir kermes düzenleyerek eğitime katkıda bulunmalarının her türlü takdire şayan olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler: