Ürün çeşidi artacak

Ürün çeşidi artacak

Ürün çeşidi artacak
5.04.2010 12:43:00 6150 0

Malatya Valiliği tarafından yapılan Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında Darende’de 40 çiftçiye çeşitli türde toplam 8 bin 500 adet fidan dağıtıldı.

Fidan dağıtım töreninde proje hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Tarım Müdürü Hikmet Yener Şen Proje uygulama esaslarına göre en az 1 dekar en fazla 10 dekar arazisi olup bu projeden faydalanmak isteyen çiftçilerin başvurularının kabul edildiğini bildirdi. Şen, meyve yetiştiriciliğini teşvik etmek maksadıyla yapılan projede, fidan bedelinin yüzde 50’sinin İlçe Özel İdare Müdürlüğünce diğer yüzde 50’sinin ise çiftçi katılımı ile karşılanacağını belirtti.

İlçe genelini kapsayan projeye üreticiler yoğun ilgi gösterirken Ayvalı ve Balaban beldeleri ile Ağılyazı köyleri başta olmak üzere diğer belde ve köylerden başvuran çiftçilere fidanlar dağıtıldı.

Çeşitleme arttırılacak

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden temin edilen yarı bodur elma, badem, armut, yarı bordur kiraz ve üzüm fidanlarından oluşan toplam 8 bin 500 adet fidanın dağıtıldığını söyleyen Kaymakam Murat Uzunparmak da Darende’de meyvecilik çeşitlemesi yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaymakam Uzunparmak; “Bölgemizin en önemli gelir getiren meyvesi şüphesiz kayısıdır. Bu nedenle kayısı üretimini zaten her çiftçimiz yapmaktadır. Ancak meyvecilikte çeşitlemeye gidilmesi de artık bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır. İleriki yıllarda soğuk hava deposunun da ilçeye kazandırılması halinde en az kayısı kadar gelir getiren diğer meyvelerinde yetiştirilmesi çiftçimiz açısından yararlı olacaktır. Bu nedenle şu anda uyguladığımız proje ve benzeri projeler çiftçilerimiz açısından bulunmaz bir fırsattır” dedi.


Anahtar Kelimeler: